Шофьорът, който блъсна и уби дете в Лясковец, е учител по физическо

OFFNews 03 ноември 2022 в 08:43 6661 1

Катастрофа в Лясковец

Снимка БГНЕС

Мястото на произшествието

Шофьорът, който блъсна и уби дете с колело на централната улица в Лясковец снощи, е учител по физическо. 31-годишният Петър Димитров от Горна Оряховица е и инструктор по фитнес и има шофьорска книжка от два месеца, съобщи БНР, като се позовава на източници от разследването. 

Свидетел на инцидента на катастрофата - Емилия Жилиева, разказва, че е спирала колите, защото участъкът е тъмен, а детето е лежало на земята с велосипеда си. Тя е чула силен удар и набиване на спирачки, малко след като автомобилът, в който е пътувала, е отминал мястото на инцидента. 

Детото било изпратено до магазина от майка си. 

Хората в Лясковец са разгневени не само срещу водача, но и срещу местната власт, която не взима мерки за осветеността и безопасността на улиците. Жители на града излизат на протест с искане за повече пешеходни пътеки и осветление в 18.30 часа.

Шофьорът е пуснат срещу парична гаранция от 1000 лева, предаде Нова ТВ. Детето е било без светлоотразителни елементи и изскочило на платното. На младия шофьор е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews