Голова фиеста в Шампионска лига, интригата остана за реваншите

Петър Петров 10 април 2024 в 10:43 1754 1

Снимка от мача Реал Мадрид - Манчестър Сити

Снимка Getty Images

Снимка от мача Реал Мадрид - Манчестър Сити

Реал Мадрид и Манчестър Сити сътвориха истинско голово шоу и завършиха при резултат 3:3 в първия четвъртфинален мач между двата отбора. Арсенал и Байерн Мюнхен също не разочароваха и оставиха интригата за реванша след 2:2 на "Емирейтс Стейдиъм".

Срещата на " Сантяго Бернабеу" започна катастрофално за домакините. Още не беше изминала и минута, когато Орелиен Чуамени фаулира Джак Грийлиш пред наказателното поле и получи жълт картон. Така той ще пропусне реванша поради натрупани предупреждения. Бернардо Силва изпълни прекия свободен удар и лошата намеса на украинския страж Андрий Лунин позволи на "гражданите" да излязат напред в резултата. Минути по-късно Ерлинг Холанд пропусна да удвои след добра изява на Лунин. Реал Мадрид все пак бързо се върна в мача. В 12-ата минута французинът Едуардо Камавинга отправи изстрел, който рикошира в Рубен Диаш и топката влезе във вратата на Манчестър Сити. Две минути по-късно "кралете" сътвориха пълен обрат след пас на Винисиус към Родриго, който надбяга Мануел Аканджи и Диаш и елегантно плъзна топката между двамата защитници и вратаря Стефан Ортега. Реал продължи да играе силно и до края на полувремето диктуваше темпото. Удари на Федерико Валверде, Винисиус и Родриго попаднаха в ръцете на Ортега.

През второто полувреме Манчестър Сити видимо вдигна оборотите и натика домакините в собствената им половина, което даде желания резултат. В 66-ата минута Фил Фоудън вкара за 2:2 след прекрасно изпълнение. Англичанинът стреля с левия си крак от границата на наказателното поле и остави Лунин безпомощен. Само 4 минути бяха нужни на играчите на Хосеп Гуардиола да направят втория обрат в този мач. Хърватският защитник Йошко Гвардиол отправи топовен изстрел от далечна дистанция и изведе Сити отново напред в резултата. Реал Мадрид обаче не беше казал последната си дума в двубоя. В 79-ата минута Винисиус центрира към десния фланг и там Федерико Валверде намери по прекрасен начин топката и фиксира крайното 3:3. Реваншът между двата гранда е на 17-и април на "Етихад" и има всички предпоставки отново да не разочарова феновете.

В Англия срещата започна с леко надмощие на Арсенал над гостите от Байерн Мюнхен. Габриел Мартинели отправи първия удар в 7-ата минута, но стреля извън целта. Малко по-късно Алфонсо Дейвис извърши нарушение срещу нападателя на "лондончани" Букайо Сака и си заслужи жълт картон, който го вади от игра за реванша на "Алианц Арена". Добрата игра в началото на срещата се отблагодари на домакините с гол в 12-ата минута. Бен Уайт подаде на Сака в наказателното поле и нападателят съумя да стреля успешно между трима защитници на " баварците". Веднага след това Уайт се оказа сам срещу Мануел Нойер и можеше и да отбележи в срещата, но стреля в тялото на опитния немски страж. В 18-ата минута футболистите на Арсенал изнесоха лошо топката, загубиха я лесно и Леон Горецка успя да намери Серж Гнабри в наказателното поле, който от своя страна изпревари Бен Уайт и направи резултата 1:1. В 30-ата Лерой Сане направи феноменален пробив, като първо остави на земята Жоржиньо, после размина Габриел Магаляеш, преди да бъде посечен от Уилям Салиба в наказателното поле. Съдията Глен Нюберг посочи бялата точка и Хари Кейн безпощадно заби топката в мрежата за 1:2. Футболистите на Микел Артета видимо бяха в шок и допуснаха още няколко опасни атаки до края на полувремето, които обаче за тяхно щастие не доведоха до гол.

След почивката и двата отбора показваха несигурности в защита, но цялостно стояха добре на терена. Пробиви на Сане и Гнабри вещаеха опасност за "топчиите", но ударите им излязоха в аут. Все пак в 76-тата минута Арсенал изравни след хубава комбинация между резервите Габриел Жезус и Леандро Тросар. Бразилецът нахлу в наказателното поле и подаде към Тросар, който със силен удар по земя възстанови равенството.

До края двата отбора играха по-предпазвливо, но Байерн изпусна да вземе предимство, след като удар на Кингсли Коман нацели гредата в 90-ата минута. В последните секунди на срещата Букайо Сака се строполи в наказателното поле, но съдията му даде знак, че не е видял контакт между него и вратаря Мануел Нойер. Така и втората среща от вечерта завърши наравно и всичко ще бъде решено на 17-и април в Мюнхен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки