Кои са фаворитите в ТОП 3 на Лига Европа

OFFNews 04 април 2021 в 15:18 1023 0

Тазгодишното издание на Лига Европа ни предложи вълнуващи мачове, но тепърва предстоят финалните етапи. Станаха ясни последните осем тима в надпреварата, които ще водят ожесточени битки за спечелване на трофея.
За четвъртфиналната фаза се класираха английските представители Арсенал и Манчестър Юнайтед и испанските – Гранада и Виляреал. От Серия “А” има само един отбор в лицето на Рома, докато Аякс остана единственият нидерландски клуб. Изненадващо или не, Славия Прага елиминира Рейнджърс на 1/8-финалите, докато Динамо Загреб обърна Тотнъм след 0:2 в първата среща.

Какво ни очаква на четвъртфиналите

Ден след изиграването на 1/8-финалните срещи станаха ясни двойките на четвъртфиналите. Първите мачове от този етап ще се проведат на 8 април, а реваншите са предвидени за седмица по-късно (15 април). На този етап няма промяна в домакинствата, но ако ситуацията с вируса се влоши в някоя държава, нейният представител ще трябва да посрещне опонента си на чужд терен.

Първата двойка на 1/4-финалите в Лига Европа ще срещне отборите на Гранада и Манчестър Юнайтед. Efbet фаворизира “червените дяволи”, очаквайки съставът на Солскяер да спечели убедително на “Нуево Лос Карменес”.

Другият английски представител – Арсенал, ще приеме Славия Прага в първия двубой. “Топчиите” се класираха за тази фаза на елиминациите, след като отстраниха Олимпиакос с общ резултат 3:2. Чешкият отбор оформи равенство на собствен терен срещу Рейнджърс, но седмица по-късно триумфира на “Айброкс” с 0:2.

С най-голям интерес се очаква съперничеството между Аякс и Рома. В предишния етап на Лига Европа двата тима не изпитаха затруднения и елиминираха съперниците си след две победи. Минимално предимство в първата среща получава нидерландският отбор, но коефициентите за продължаване напред са идентични.

Осъществилият феноменален обрат на 1/8-финалите – Динамо Загреб, ще се бори за място сред най-добрите четири срещу Виляреал. Тимът на Унай Емери нямаше проблеми срещу Динамо Киев и постигна две чисти победи с по 2:0.

Дългосрочни прогнози за Лига Европа

На жребия, който се проведе на 19 март, станаха ясни евентуалните 1/2-финални двойки. Победителят от сблъсъка между Гранада и Манчестър Юнайтед ще срещне спечелилия измежду Аякс и Рома. Динамо Загреб или Виляреал ще домакинства в първия мач на някой измежду Славия Прага и Арсенал.

Първите полуфинални двубои ще се състоят на 29 април, а реваншите са предвидени за 6 май. Финалът на Лига Европа 2020/2021 е насрочен за 26 май, а домакин на събитието е “Арена Гданск” в Полша.

Макар тепърва да предстоят четвъртфинали и полуфинали, Efbet дава коефициенти за краен победител. Фаворит за спечелване на турнира е Манчестър Юнайтед, но ако победят Гранада – “червените дяволи” ще трябва да се изправят срещу Аякс или Рома. Очертава се непредвидим полуфинал, в който всичко може да се случи.

Втори в списъка за победител е Арсенал, който не показва постоянство през кампанията. Съставът на Микел Артета редува силни с по-слаби изяви, но жребият позволява на “артилеристите” да намерят място на финала. Не са за подценяване шансовете на Аякс, Виляреал и Рома, но ако планирате да заложите на някой измежду тях – изчакайте изхода на четвъртфиналите.
Тазгодишното издание на Лига Европа ни предложи изненади, мачове с много голове и феноменални изпълнения. Тепърва ще се изиграят най-важните срещи в надпреварата, а в Ефбет ще намерите коефициенти и пазари за всяко от предстоящите събития.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови