Левски стартира по кошмарен начин сезона в Първа лига - загуба и разделение по трибуните

OFFNews 15 юли 2023 в 21:15 2512 0

Левски

Снимка Официален сайт на Левски

Левски не успя да зарадва феновете поне с победа

Любимият на милиони българи отбор на Левски стартира кошмарно сезон 2023/24 в efbet Лига. 26-кратните шампиони допуснаха загуба с 1:2 у дома срещу амбициозния тим на ЦСКА 1948. На "Виваком Арена-Георги Аспарухов" гостите осъществиха пълен обрат и се поздравиха с трите точки, макар в по-голямата част от мача играта да се водеше в тяхната половина.

Головете за победителите реализираха Педриньо от дузпа в края на първото полувреме и Елитон десет минути преди края на второто, а точен за "сините" бе новият бразилски нападател Рикардиньо, който откри половин час след началото.

Двубоят започна с призиви за оставка към собственика на Левски Наско Сираков, които бяха отправени от феновете в сектор "Б". Транспаранти с послание "Сираков - вън!" също бяха опънати по трибуните.

В същото време на терена не се случваше нещо особено интересно, като все още високите температури определено затрудняваха играчите и на двата тима в началните минути. Постепенно домакините взеха инициативата и играта се водеше предимно в половината на "червените". Ударите на "сините" към вратата на Даниел Наумов обаче в голямата си част бяха или крайно неточно, или доста слаби.

В 32-рата минута Левски успя да поведе. Националът Георги Русев загуби топката в половината на "сините" и те бързо успяха да я пренесат към левия фланг, където бе Уелтън. С финт бразилецът навлезе навътре в игрището и комбинира по земя с новото попълнение Рикардиньо. Новият централен нападател на Левски пое отлично топката около дъгата на наказателното поле, преодоля бранител и с плътен нисък удар с десния крак не остави шансове на Наумов за 1:0.

Радостта на "сините" привърженици обаче не трая дълго. В 41-вата минута главният съдия Радослав Гидженов отсъди дузпа в полза на ЦСКА 1948. Според рефера голмайсторът Рикардиньо бе задържал Симеон Петров от състава на гостите, макар повторенията да показаха, че и двамата се бутат.

За изпълнение на наказателния удар застана Педриньо, който хладнокръвно прати топката в мрежата на Пламен Андреев за 1:1.

На почивката двамата треньори Николай Костов на Левски и Атанас Рибарски на ЦСКА 1948 извършиха по една смяна. В игра за "сините" се появи бившият капитан на националния отбор Ивелин Попов, докато за "червените" влезе Реян Даскалов. Това обаче не промени особено съотношението на силите. Левски продължи да играе по-активно, но без да създава чисти положения пред Наумов.

В същото време гостите предпочитаха да действат на контраатака и да използват статични положения.

Така се стигна до 79-ата минута, когато Бирсент Карагерен центрира от фаул и Симеон Петров с глава насочи топката към вратата на Левски. Пламен Андреев спаси, като изчисти в ъглов удар. При последвалия корнер обаче ЦСКА 1948 вкара за 1:2. Карагерен направи ювелирно подаване, което падна точно на главата на Елитон и за централния бранител на гостите не бе проблем да разстреля Андреев от по-малко от десет метра.

В оставащите минути до края Левски хвърли всички сили в атака, но играта се накъса от многобройни фаулове, а и нападателите на домакините не показаха, че имат идея как да преодолеят Наумов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика