Новакът Крумовград шокира ЦСКА 1948

OFFNews 14 август 2023 в 23:18 1147 0

Футбол

Снимка ФК Крумовград

Новаците не се шегуват

Отборът на Крумовград постигна втора победа от началото на сезона, след като победи с минималното 1:0 ЦСКА 1948 като домакин в последната среща от 5-ия кръг на шампионата.

Единственото попадение в мача реализира Даниел Миланович в 74-ата минута. Преди това и двата тима уцелиха по веднъж греда. Талис Енрике стреля в левия страничен стълб на домакините още в 12-ата минута, а в 53-ата топката се отби и в лявата греда на Даниел Наумов при удар с глава на Матей Шимич.

С успеха Крумовград се изкачи на деветата позиция в класирането с актив от 6 точки, колкото има и десетият Локомотив (София), като играчите на Неманя Миланович се доближиха само на точка до ЦСКА 1948, който със седем точки дели седмото място с Арда (Кърджали).

Двубоят започна равностойно, но постепенно гостите взеха инициативата и в 12-ата минута пропуснаха отличен шанс да открият резултата. Божидар Кацаров изчисти много слабо от аутлинията и топката падна на крака на Талис Енрике, който стреля мощно от границата на наказателното поле, но намери лявата греда на вратата, пазена от Янко Георгиев.

Минута след това почти от същата позиция Бирсент Карагарен шутира неточно от въздуха след центриране отляво, а в следващата си атака гостите стигнаха до нов удар, дело на Георги Русев, който също не намери целта.

Играчите на Неманя Миланович отговориха в 22-ата минута с опасен шут на Патрик Луан от дъгата на наказателното поле, но топката мина на сантиметри от гредата.

Четири минути след това домакините получиха право да изпълнят дузпа. Серкан Юсеин центрира от пряк свободен удар, Божидар Кацаров стреля с глава и топката се отби в тялото на Георги Русев, но Драгомир Драганов посочи бялата точка. Главният съдия обаче бе извикан да преразгледа ситуацията с помощта на системата ВАР и промени първоначалното си решение.

В 36-ата минута Янко Георгиев трябваше да се намесва решително при коварно изпълнение на Педриньо от пряк свободен удар.

Четири минути след това Крумовград отново стигна до опасност пред Даниел Наумов, но Патрик Луан не успя да намери очертанията на вратата с удар от границата на наказателното поле. Така почивката дойде при нулево равенство.

Осем минути след подновяването на играта през втората част футболистите на Неманя Миланович стигнаха до най-чистото си положение пред противниковата врата. Серкан Юсеин центрира от корнер на близката греда, където Матей Шимич отклони, топката прехвърли Наумов и срещна лявата греда на ЦСКА 1948, а Патрик Луан не успя да добави.

Пет минути след това столичният тим отговори с опасен изстрел на Георги Русев, който засече прострелно центриране отдясно.

В 65-ата минута Георги Русев отне от Калоян Пехливанов в центъра на терена, напредна и излезе сам срещу Янко Георгиев, но се забави и топката му бе избита от Матей Шимич.

В 74-ата минута Крумовград поведе в резултата. Симеон Петров сбърка при подаване в собствената половина, Даниел Миланович отне и без забавяне стреля прецизно от над 20 метра в горния ляв ъгъл, като не остави шансове на Даниел Наумов за 1:0.

До края на мача футболистите на Атанас Рибарски притиснаха съперника в търсене на изравняването и в 88-ата минута Ивайло Чочев бе близо до попадение, но стреля неточно от границата на наказателното поле и така новакът в елита Крумовград се поздрави с втори успех от началото на сезона, след като в първия кръг надигра и шампиона Лудогорец.

В следващия шести кръг Крумовград гостува на Ботев (Пловдив), докато ЦСКА 1948 посреща Етър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика