За пръв път от една година Ел Би Булгарикум е на печалба, прави милион на месец

Заплатите в българското дружество са се вдигнали с 33% в сравнение с 2022 г. Според Корнелия Нинова това се дължи на "раздутата" администрация

Ружа Райчева 08 март 2024 в 10:23 1666 1

Богдан Богданов в парламента

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Богдан Богданов в парламента

За пръв път от една година Ел Би Булгарикум е на печалба. За февруари 2024 г. българското дружество е реализирало печалба от 1 милион лева, съобщи министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов по време на парламентарен контрол. 

По думите му продължаващото увеличение на печалбата води до бързо въстановяване на финансовите показатели и повишаване на заплатите на служителите на дружеството. Въпросът за състоянието на Ел Би Булгарикум дойде от лидера на БСП Корнелия Нинова.

Министърът ѝ отговори, че след започнатия процес в началото на годината, стабилизацията на дружеството върви успешно. Договорите, които са били неизгодни, вече са приключени. Дружеството е запазило националното си покритие, като в същото време е разширило продуктовата си гама.

"Предварителните данни за дейността през февруари ми дават увереност, че за пръв път от година дружеството ще реализира печалба от оперативна дейност. Продажбите ще надвишат 1 млн. лв. месечна база", съобщи Богданов. 

Дружеството работи стриктно само с качествено българско мляко, като във финалния продукт не се слагат никакви стабилизатори и външни суровини, подчерта той.

Вече са били доставени поръчаните нови автомобили за нуждите на дружеството. През следващата седмица тези коли ще заменят движещите се във Видин.

Дългият период на лоша ценова политика създават сериозни затруднения пред дружеството, които изискват време и допълнителни усилия, за да бъдат преодоляни, каза на финала министър Богдан Богданов.

Той беше категоричен, че икономическото министерство няма да позволи фалит на българското дружество.

Средно с по 33% са повишени заплатите в Ел Би Булгарикум през 2024 г. в сравнение с възнагражденията през 2022 г., уточни министърът. Според Нинова обаче това повишение важи само за администрацията, която е била "раздута" прекомерно. "Работниците нищо няма да получат", каза лидерът на БСП. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

08.03 2024 в 10:59

БСП го играят типичните синдикални к.....рви

Хората им показват параметри, те си знаят едно.

Тая фирма не е пенсионна социална забавачка за източване на МОИТЕ данъци , идиоти!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика