Вивиани оформи хеттрик на Джирото преди Монте Дзоколан

OFFNews 19 май 2018 в 08:38 2063 0

Италианският състезател на Quick-Step Floors Елиа Вивиани спечели 13-ия етап в Обиколката на Италия и така оформи хеттрик от победи в 101-ото издание на Джирото.

Етапът по 180-километровото равнинно трасе от Ферара до Нервеза дела Баталя премина под знака на спринтьорите предвид предстоящия днес сблъсък на колоната с планината.

Групата бегълци беше погълната 6 км преди финала, след което започна подготовка за групов финиш. Километър преди финала неочаквана атака предприе Марко Коледан от Wilier Triestina, но така и не успя да надхитри опитните спринтьори и в крайна сметка Вивиани се поздрави с етапен успех, след като финишира за 3.56:24 часа.

Етапът не доведе до промени в топ 10. Саймън Йейтс продължава да води с 47 секунди пред защитаващия титлата Том Дюмулен преди един от решителните за съдбата на розовата етапи.

На състезателите предстои да изминат 186 километра между Сан Вито ал Таляменто и Монте Дзонколан. В етапа има пет сериозни  изкачвания, а финалът е на Монте Дзонколан (10 км със среден наклон от 11,9% и максимален 22%).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика