Започва 'Дунав Ултра' - веломаршрут №1 на България

OFFNews 27 август 2022 в 19:16 21715 0

Дунав Ултра

Снимка Архив

Дунав Ултра

Започва деветото издание на "Дунав Ултра" - най-популярният веломаршрут на Балканите. Началото му ще даде в неделя, 28 август, в 8:30 ч кметът на Видин д-р Цветан Ценков на централния площад "Бдинци". Той ще поведе колоната от велосипедисти по 700-километровото трасе по поречието на река Дунав, през Добруджа, до крайната точка - с. Дуранкулак.

Очаква се в похода, който няма състезателен характер, да се включат около 160 велосипедисти.

"Два дни Видин живее под знака на най-популярния веломаршрут на Балканите "Дунав Ултра". Първите велосипедисти от България и Румъния вече пристигнаха в дунавския град, където от рано в съботния ден започна регистрацията на участниците", каза за БТА Борис Бегъмов, основател на "Дунав Ултра".

Деветото му издание се провежда под наслов "Реката, Добруджа и морето 2022".

Участниците ще преминат през 110 населени места.

12 общини подкрепят начинанието.

Най-интересните моменти по време на събитието в информация и снимки ще могат да се следят на страницата на събитието и в профилите на "Дунав Ултра" в социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм.

Събитието се провежда с подкрепата на Министерство на туризма и общините: Видин, Мизия, Оряхово, Долна Митрополия, Гулянци, Никопол, Белене, Две Могили, Русе, Силистра, Генерал Тошево и Шабла. Те се обединяват с цел популяризиране на населените места по северната граница на България. Проектът е сред водещите инициативи за развитие на туризма по поречието на Дунав, подкрепени на фондация "Америка за България".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!