''БОЕЦ'' внесе жалба срещу Волгин в НС за ''хибридна и прокремълска пропаганда'' в ефира на БНР

Искаме руската пропаганда в ефира на БНР да бъде прекратена, призоваха от гражданското движение

Ружа Райчева 17 май 2023 в 13:11 4374 8

Петър Волгин

Снимка Архив

Петър Волгин

От гражданското движение "БОЕЦ" внесоха жалба до парламентарната комисия по култура и медии за "хибридната, прокремълска пропаганда от ефира на БНР от служителя Петър Волгин. 

OFFNews разполага с копие на жалбата - "БОЕЦ" обвиняват "Волгин, че тиражира в национален ефир откровени лъжи, руски опорки и тези, които обслужват и защитават интересите на Путин" срещу интересите на България. 

"В продължение на повече от една година след началото на войната в Украйна сме свидетели на редовните нарушения на г-н Волгин на Закона за радиото и телевизията, на Правилника и на Етичния кодекс на БНР и за внушения, подлежащи на санкция от Наказателен кодекс (НК), като в коментарите си погазва принципите на обективната информация", пише в жалбата на движението. 

Според "БОЕЦ" така БНР се превръща в "хибридно оръжие" срещу българите, на които им се предоставят внушение и лъжи, представени като "друга гледна точка". 

От движението призовават членовете на парламентарната комисията по култура и медии да поискат изслушване на директора на Националното радио Милен Митев, на самия Волгин, както и на СЕМ с искане "руската пропаганда в ефира на БНР" да бъде прекратена. 

От сдружението пишат още, че ще сезират и съответните компетентни органи за нарушения на НК. 

Ето как Петър Волгин реагира в публикация на профила си в социалните мрежи: 

"Научих, че Гошето Боеца пуснало "сигнал" срещу мен до Народното събрание. Прочетох тази творба и съм силно разочарован. Кратичко, постничко, никакъв размах на мисълта, никакво въображение, само отдавна втръснали на всички русофобски щампи, които дори и лицата Инджев и Лозанов вече не ползват.

Ако някой от вас има връзка с Гошето, моля, да му предаде следното. Гоше, следващия път, когато решиш да пишеш донос срещу мен, първо се допитай до корифеите в тази жанр, а именно "Демократична България". Техни депутати още в началото на февруари пратиха подобен "сигнал" по повод моята работа. И техният е много по-добър от твоя - манипулациите и откровените лъжи там са наистина грандиозни. Напълно професионално написан донос. Докато твоето е едно такова, никакво. Така че, Гоше, учи се от майсторите в тази област, тренирай и, чак когато станеш профи като хората от ДБ, пиши пак!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

8

бат зарко

17.05 2023 в 22:27

Неволен свидетел съм на развитието на тази мурзилка вече сигурно от 30 години, няма държава, няма национално радио, освен може би тези в Русия, Беларус или Северна Корея, които биха изтърпяли това ....
Какво трябва да се случи, за да поискаме отстраняването му от национален ефир, аз бих предложил и бой с тояга, но знам, че в днешните времена на толерантност към всички, така постъпват само в любимите на Волгин гореизбоени държавици.

4638

7

Того

17.05 2023 в 20:36

Няма сила в България, която да изхвърли мръсния руски боклук, Волгин, от БНР.

936

6

escrin

17.05 2023 в 16:00

Тоя има доста есесовско излъчване. Но такива са реалностите явно, няма как да подкрепяш Кремъл, и да не си фашизоиден психопат.

12407

5

Bad Horse

17.05 2023 в 15:26

Погледнете тази снимка! Прилича ли ви на човек, който може да си промени мнението при научаване на нови факти, които оборват старото му мнение? Ляв бетонен мозък.

14469

4

случайно прочетох

17.05 2023 в 15:06

Браво на БОЕЦ!

А, Пешо може да емигрира на изток и там да си избива комплексите.

-529

3

6екеr4о

17.05 2023 в 14:47

Чудничък мармалад от отпадъци, човешки, е разджуркал тоз дЖурналист, но както очакваме разпад на педеРацията на мурзилките, така и тоя ще свърши безславно, като един Виденов или Нещото Дърева!

-1650

2

ob1

17.05 2023 в 14:11

Крайно време е рашистките мекерета да замлъкнат завинаги, браво на "БОЕЦ"!

1935

1

Муню

17.05 2023 в 13:32

То пък отговора му е за изучаване!!!

РусоВолгин, за нищо не става. Не знам какво изобщо прави в БНР и където и да е, които се наричат медии. Да е млад, да кажеш , че е келеш, ама в неговия случай е по-скоро за освидетелстване. Да си ходи в РФ и да не забрави да си вземе и боклулците със себе си....
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика