Ексклузивно Простреляха премиера на Словакия, Роберт Фицо е с опасност за живота (обновява се)

Извинения и наказания, след като БНТ показа карта на Украйна без Крим

OFFNews 19 септември 2019 в 20:16 6939 7

Гафът на БНТ

В централната си вечерна емисия БНТ днес се извини на посолството на Украйна и на зрителите на медията.

Причината - в сряда в "По света и у нас" беше показана карта на Украйна без територията на Крим. Това провокира реакцията на посолството на Украйна, което напомни на БНТ, че България е съавтор на резолюция на Генералната асамблея на ООН за териториалната цялост на Украйна и официална София последователно подкрепя държавния суверенитет на страната.

"Също така, с оглед систематичните усилия на руската страна, която се опитва да използва подобни инциденти за легитимация на престъпната окупация и анексия на Крим, се обръщаме с молба към всички дирекции в Българската национална телевизия да им се припомни относно официалната позиция на Република България за подкрепа на териториалната цялост и държавния суверенитет на Украйна" - пише в опровержението си украинският посланик Виталий Москаленко.

Днес от БНТ признаха, че показаната карта "не отговаря на официалните, международно признати граници на Украйна, както и на официалната позиция на МВнР на Р.България"

"Грешната карта е постъпила в последния момент за излъчване от графичния отдел на новините и не е прегледана от международния редактор. Поискани са писмени обяснения от дежурния режисьор по монтажа, от международния редактор и от продуцента на централната емисия. Те ще бъдат наказани, според Правилника за редакционната дейност в БНТ." - заявиха още от държавната телевизия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

152

6

Socerez

20.09 2019 в 12:06

Смешници, Крим е савецки, колкото македонския не е български, и колкото югоизточна България е турска!

Официалната позиция на България е ясна - Крим е украинска територия, насилствено и против всички международни споразумения, анексиран от раша! ФАКТ!

77927

2

El Commandante

19.09 2019 в 21:33

Че той Крим не е в Украйна, кви наказания?

11769

1

Dafack

19.09 2019 в 21:24

От както Кошлука е директор, само хаос цари в БНТ.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews