СЕМ очаква шефът на БНР да преосмисли решението си за оставка

OFFNews 22 октомври 2020 в 18:45 2008 0

Съветът за електронни медии и генералният директор на БНР Андон Балтаков са постигнали съгласие, че медийното законодателство има необходимост от цялостна ревизия. 

На среща днес в СЕМ генералният директор на БНР е изложил мотивите си за подаването на оставка.  До 1 ноември медийният регулатор очаква Балтаков да преосмисли решението си за оставка.

"Сформирането на множество отделни работни групи, които да работят независимо една от друга по промените в ЗРТ не доведе до удовлетворителни резултати", посочват от СЕМ и допълват, че приемането на нови, ясни правила, отговарящи на съвременните предизвикателства за работа и на обществените, и на търговските медии е от фундаментално значение. Те са предпоставка и гаранция за защита на правото на информация, на правото на свободно изразяване на мнение и постигане на плуралистична медийна среда".

Междувреммено над 275 служители в Българското национално радио изпратиха отворено писмо с призив  предложеният от Министерството на културата законопроект за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията да бъде оттеглен.

"Вариантът, внесен от Министерството на културата, залага постоянна дестабилизация в общественото радио и прави възможен политическия натиск в работата на журналистите", посочват в писмото служителите в БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков