Борисов: Защо ще им правя кворум бе?


26 септември 2013 в 08:15 | 5878 |86
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Защо ще им правя кворум бе? Ако не дойдат на работа, защо да се регистрираме за днешното заседание?

Така председателят на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в студиото на Нова тв дали днес депутатите от партията му ще се регистрират за днешното заседание на парламента, на което трябва да има дебати по искания вот на недоверие на кабинета "Орешарски".

Ако днес не дойдат на работа, защо да се регистрираме, попита Борисов и каза, че не е работа на опозицията да осигурява кворума. Това било работа на мнозинството и на председателя на парламента. Затова днес Борисов ще поиска и оставката на Михаил Миков.

На въпрос защо ГЕРБ прибягва до подобни трикове, Борисов посочи, че това са "парламентарните прийоми", защото "опозицията е да пречи" и това е единственият начин да си отиде това правителство.

Бившият премиер коментира и думите на Сергей Станишев, който сравни поведението на ГЕРБ с това на джентълмен, който дълго е ухажвал дама, но накрая не се е явил на среща за вечеря.

"Ние сме джентълменът, нали? Той се приема за дама", с ирония уточни Борисов.

Препоръчани материали
протестиращ 27.09 2013 в 00:47 86
+ 0
- 0
Вчера бе добре казано - кворумът е задължение на мнозинството. То е длъжно в ситуации като тази да осигури присъствие в пленарна зала и да изложи своите мотиви защо заслужава да остане на власт. Това от представителите на тройната коалиция не го видяхме обаче, което недвусмислено говори, че по същество вотът на недоверие е успешен - никой не застана и категорично да защити водената от правителството политика. Следователно този кабинет вече е нелегитимен, изчерпан и е време да си ходи. ОСТАВКА!!!
ЧИЧИ 26.09 2013 в 21:56 85
+ 0
- 0
Така си е Борисов, няма да им ходиш по свирката на червените!
Тикви за смет 26.09 2013 в 19:24 84
+ 0
- 0
Бе ти не си у ред.Кви магистрали,кви 5 ева.Боцко е направил по малко магистрали от Кхмера и то при наличието на евросредства..Кво има да му мисля.Има статистика.Верно облагородиха столицата ..С десетте хиляди помияра на Фандъка..Верно отвориха евросредства-за да ги окрадат най безобразно.Чрез депутатки и любовници..ЕК заяви-по времето на Тиквата 85 процента от обществените поръчки са опорочени.Няма случай ,в който толкова много пари,да са отищли в толкова малко бенефициенти.Разсипаха икономиката.Изядоха резервите и натрупаха нови 5 млрд дълг,вкараха ни в дефицитна спирала и разсипаха хиляди малки фирми.Е тетоваса фактите.Държавата буквано се срина във всички статистики и класации,инвеститорите избягаха със скоростта на светлината.Контрабандата доби невиждани размери,а мракобесието стана част от ежедневието,в услуга на сите олигарси.Вие ако помните колкото маймуните,има други,дето помним разцвета Тиквен..
KOREKTOR 26.09 2013 в 18:19 83
+ 0
- 0
Нино ма ,

къде я видя тази "една твърда опозиция" ма. Кое ие твърдото ма . Да ти кажа ли кое? Тъпотията им е твърда и доказана. Освен Тъпотията и простотията, олигофренията, ......... . Да продължавам ли? И толкова стига.
Нина 26.09 2013 в 17:30 82
+ 0
- 0
Точно така. Комунистите цял мандат правиха интриги и се упражняваха по реторика, сега имат една твърда опозиция и започнаха да се жалват като дечица.
симо 26.09 2013 в 17:22 81
+ 0
- 0
Кокошката манолова какво се подхилква отзад...това ли е лицето на бг парламент..
Мая 26.09 2013 в 16:55 80
+ 0
- 0
Прави са ГЕРБ!
KOREKTOR 26.09 2013 в 16:10 79
+ 0
- 0
Мислете,

тъпанар , тази магистрала цялята Тиквата ли я построи? Е нали беше обещал през 2010, че 2012 щял да ходи на море по нея. Е какво стана. 2013, че даже и той не я завърши. Тъпанар, да с еасфалтира магистралата е най- лесното. И аз не съм компетентен по пътно строителство, но за всичко БОКО получи готови проекти, отчужени земи и там още незнам и аз какви други административни тъпотии и базикни, даже повечето обекти бяха построени в степе къде повече, къде по-малко, но в строеж. Вболшинството от обектите нашия си събу обувките и влезе да отреже лентата. А имаше и такива, които работиха от години, но той ги откррижаше. на други пък им реза лентичката по два три пъти. Ей така беше. А за "европарите " неговата истина е неистина. Повече не ми се пише, защото е на вятъра. Гълфони като теб няма да го разберат.
Мислете 26.09 2013 в 14:26 78
+ 0
- 0
Айде мислете, бе хора. Борисов и ГЕРБ построиха магистрала, която трябваше да е направена преди десетилетия, облагородиха столицата, запазиха данъците най-ниски в Европа, отвориха европарите за родината ни, това са все факти, какво повече искате??? Няма как да се направи така, че мързеливците да получават по 5 000 лв заплати!!! Защо трябва на черното бяло да казвате!
йоан 26.09 2013 в 14:05 77
+ 0
- 0
Абе тези хора няма ли да почнат да работят бе...само се надцакват един друг. Едните са се вкопчили във властта, а другите по всякакъв начин се опитват да си я върнат, а за благото на народа кой мисли??