Фюри вече моли Усик за нови преговори, но получава отказ

OFFNews 22 март 2023 в 19:43 5183 0

Тайсън Фюри

Снимка Getty Images

Фюри ще съжалява за пропуснатия шанс

Носителят на титлата във версия WBC Тайсън Фюри изглежда си е дал сметка, или поне хората около него си дават, какво е сторил с непрестанните си претенции към шампиона на WBA/WBO/IBF/IBO Александър Усик при преговорите за обединителен мач, който трябваше да се проведе на 29 април.

Украинската страна прие условията на британеца за разпределението на наградния фонд в съотношение 70:30 в полза на Фюри. Това обаче не беше достатъчно за него и той изрази претенция в договора за мача да няма клауза за мач реванш. Фюри явно е имал и други капризи, защото щабът на Усик и самият той вдигнаха ръце и обявиха, че мач няма да има, тъй като претенциите на Фюри на фона на компромиса за парите стават прекомерни.

Не закъсня и реакцията на щаба на Фюри. Мениджърът на "Циганския крал" Франк Уорън призова промоутърът на Усик Александър Красюк и мениджърът му Егис Климас да се върнат на масата за преговори. В същото време Усик обяви, че прекратява тренировките за мача с Фюри и разпуска лагера си.

"Алекс, Егис, говорете с вашето момче. Той е украински войн. Дайте да направим мача на 29 април", заяви Уорън, обръщайки се към Красюк и Климас съответно. Той твърди, че е уговорил своя клиент да се съгласи за реванш. Въпросът за парите предстои да бъде обсъден, но според Уорън Усик не трябва да мисли за такива "второстепенни неща".

Самият Красюк реагира на събитията от днешния ден с публикация в Инстаграм. Той написа фразата "Финита ла комедия". Алчността на Фюри този път изглежда му изигра лоша шега. Обединителен мач за титлата в свръхтежката категория щеше да донесе много пари в сметките и на двамата боксьори, но Фюри пожела лъвския пай за себе си и го получи.

Сега той има да защитава само една титла, докато на Усик му предстоят поне три защити и отново ще бъде във фокуса на вниманието. Оферти за мачове вече не липсват. Бившият шампион на WBC Дионтей Уайлдър обяви, че е готов на мига. Най-вероятно обаче Усик първо ще защитава титлата си във версия WBA срещу Даниел Дюбоа през юни или юли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!