Възраждат хандбала в ЦСКА, "червените" се прицелиха към титлата

OFFNews 31 май 2019 в 12:07 2258 0

Хандбалният тим на ЦСКА се готви за завръщане в „А“ група, информира официалният сайт на клуба. Носителят на 10 титли при мъжете изпусна последните няколко сезона, но от новия 2019/2020 ще се бори за първите позиции в класирането. Това е основната цел на новото ръководство на „червените“.

"Поехме клуба в тежък период и ни трябваше малко време, за да поставим основата за завръщането ни. Грехота е, че в последните години най-заслужилият спортен клуб в България беше далеч от събитията. Новото ръководство на ХК ЦСКА сме решени да върнем старата слава на клуба.

От последната ни титла минаха 27 години, а това за ЦСКА е безкрайно дълго. Искаме да започнем възраждането на клуба. Вече направихме някои подобрения в залата, имаме планове и за развиване на школата ни, но най-важното е да имаме представителен отбор, който да бъде рекламата на клуба. Вече повече от 5 години ЦСКА не е бил в елита ни, а това е много. Искаме да променим нещата. Имаме идея да създадем мъжки отбор за началото на следващия сезон и сме сигурни, че ще успеем да влезем в битката за медалите", заяви президентът на ЦСКА Христо Денев.

Хандбален клуб на ЦСКА е основан през 1963 година, като е рекордьор по титли на България с 10 (1976, 1978, 1979, 1981, 1983, 1984, 1987, 1989, 1990, 1991). „Червените“ имат във витрината си и 9 Купи на България, а сред европейските успехи личат четвъртфинал в Купата на Европейските шампиони и 2 осминафинала в същия турнир.

Към момента ХК ЦСКА развива три отбора при подрастващите, а идеята на ръководството е да създаде пълната пирамида в ДЮШ.

„Искаме постепенно да съживим не само ЦСКА, но и българския хандбал. В световен мащаб хандбалът е сред най-популярните спортове и доказателство за това е последната Олимпиада в Рио де Жанейро, където за хандбалните мачове бяха продадени най-много билети след тези на футбола. Искаме и феновете в България да усетят тази магия.

За целта ще опитаме да възстановим отборите във всички възрастови групи при юношите, а на по-късен етап и при девойките. За да можем сами да си създадем състезатели, които един ден ще бъдат основни за първите ни отбори. Но най-важната ни цел е да докараме децата в залата и да ги предпазим, доколкото можем, от изкушенията на улицата“, добави вицепрезидентът на ХК ЦСКА Александър Попов.

Страхотни успехи има и женският отбор на ЦСКА, който е шампион на България 12 пъти (1973, 1975, 1976, 1977, 1982, 1983, 1985, 1987, 1989, 1990, 1991, 1992), има и 7 Купи на страната. Подобно на мъжкият тим, от последната титла на жените мина повече от 20 години. Отборът има и богата история от битките в европейските клубни турнири, където има полуфинал в Купата на Носителите на национални купи и два осминафинала в Купата на Европейските шампиони.

„Сега сме много далеч от европейския хандбал, но сме длъжни да поставим основата, след което да продължим развитието си. Защото ЦСКА е лидер в българския спорт и българския хандбал и е време да се завърнем на мястото си“, категорични са от ръководството на ХК ЦСКА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!