Владо Илиев грабна наградата Спортен Икар за 2019 година

OFFNews 17 декември 2019 в 16:54 1851 0

Биатлонистът ни Владимир Илиев получи приза "Спортен Икар" за 2019 година на Фондация "Български спорт". Традиционните годишни спортни награди бяха връчени по време на бляскава обстановка в Национална галерия "Двореца".

Илиев бе удостоен с наградата, след като спечели сребърен медал в индивидуалната дисциплината на 20 километра на световното първенство в Йостерзунд, Швеция.

Призът е уникална пластика на художника Христо Христов, придружен с диплома, които, поради това че Владимир е на състезания в чужбина, бяха връчени на неговата майка.

Със специална награда на Фондация "Български спорт" бяха наградени европейският шампион и бронзов медалист от световното първенство по вдигане на тежести Божидар Андреев, Радослав Панталеев с бронз от Световното първенство по бокс за мъже, световният вицешампион по кану-каяк Ангел Кодинов и европейският шампион по бокс в различни възрастови групи Уилям Чолов.

Отличието за пробив в световния спорт отиде при световната шампионка за девойки по ловна стрелба в дисциплината "трап" Селин Али (17 години), която получи и златна значка на БОК за постиженията си през годината.

В категория "Достойно представяне" бяха наградени световната шампионка по самбо Мария Оряшкова, световният шампион на 1500 метра от първенството по лека атлетика за спортисти с увреждания Християн Стоянов и европейска шампионка и световна вицешампионка по борба Тайбе Юсеин.

Специална награда получи Българска федерация по баскетбол по повод 100-годишния си юбилей.

Ивет Лалова-Колио пък заслужи "Спортен Икар" за шампионско дълголетие, който й беше връчен от спортния министър Красен Кралев. Лалова достигна финал на 200 метра на световното първенство по лека атлетика в Доха през октомври и си осигури квота за пето участие на Олимпийски игри в Токио догодина.

Успоредно с това Българският олимпийски комитет също раздаде своите призове. На тържеството присъстваха много олимпийски, световни и европейски медалисти, стотици заслужили спортисти, треньори и деятели, журналисти, представители на бизнеса и културата.

Сред официалните гости бяха Стефка Костадинова – председател на БОК, Красен Кралев – министър на младежта и спорта, Николай Божинов - председател на Фондация Български спорт и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!