Манчестър Юнайтед и Аякс докосват полуфиналите в Лига Европа

OFFNews 13 април 2017 в 23:47 2487 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед докосва полуфиналите във втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа, след като завърши 1:1 като гост на Андерлехт в Брюксел.

Резултатът е изключително удобен за "червените дяволи", които се целят в трофея в Лига Европа, което ще им осигури място в турнира Шампионската лига през новия сезон. Манчестър Юнайтед среща трудности в Премиър лийг и едва ли ще успее да финишира на някое от местата, даващи право на участие в комерсиалния турнир.

Гостите от Англия могат да съжаляват за изпуснатата възможност да си тръгнат с победа, след като водеха с 1:0 до 86-ата минута с попадение на Хенрик Мхитарян в края на първото полувреме. Те контролираха действията на терена, но допуснаха изравняване с първия удар в рамките на вратата си, дело на Леандер Дендонкер, който върна надеждите на белгийците.

В другите мачове тази вечер Аякс направи също голяма крачка към следващата фаза, след като победи у дома с 2:0 Шалке 04. И двата гола отбеляза капитанът Дейви Клаасен, който се разписа по веднъж във всяко от полувремената.

Единственият испански представител в тази фаза на Лига Европа Селта пък изтръгна победа с 3:2 във Виго над белгийския Генк и очаква труден реванш.

В започналия с близо час закъснение двубой между Лион и Бешикташ победата грабна френския тим. "Хлапетата" губеха с 0:1 до 83-ата минута след попадението на Райън Бабел за Бешикташ в 15-ата минута. С голове на Корентен Толисо в 83-ата и Жереми Морел две по-късно Лион стигна до успеха. Двубоят не започна навреме заради хулигански изцепки на турските фенове, които замеряха с петарди и други предмети феновете на Лион, които се спасиха като излязоха на терена. Със сигурност Бешикташ ще отнесе солидно наказание за поведението на феновете си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!