Серия А шокира с кампания срещу расизма

OFFNEWS 17 декември 2019 в 09:25 1401 0

Странна кампания за борба с расизма подеха в италианското футболно първенство. След зачестилите обиди към футболистите от страна на публиката, от Серия А решиха да въздействат на привържениците с три картини, на които са нарисувани маймуни. Сред жертвите на расизма станаха имена като Ромелу Лукаку, Франк Кеси, Далберт Енрике, Миралем Пянич, Роналдо Виейра, Калиду Кулибалу, Марио Балотели и други.

Произведенията са на художника Симоне Фугацото. Той рисува предимно маймуни, като изобразява животните в непривични човешки пози.

"За мен, като творец, няма нищо по-важно от това да се опитам да променя светоусещането на хората. С тези три картини опитвам да покажа, че всички сме сложни същества, че всеки има право да бъде щастлив или тъжен, да е католик, мюсюлманин, будист.

Но в края на краищата не цвета на кожата определя какви сме. Рисувам маймуни, защото те са метафора на човека. Обръщаме внимание на расата, а всички произлизаме от маймуните", обяснява труда си Фугацото.

Директорът на Серия А Луиджи де Сиерво също подкрепи идеята на твореца, който за първи път показа въпросните 3 картини през май.

"Работим в момента и върху софтуер за лицево разпознаване, която да бъде използвана на стадионите с цел идентифициране на расистите", коментира Де Сиерво, който е амбициран до една-две години проблемът с расизма да отиде в историята.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!