Стоичков: Аржентина ще спечели световното първенство

OFFNews 13 юни 2018 в 11:18 5293 0

Легендaта на българския футбол Христо Стоичков прогнозира в предаването по НОВА "Здравей, България", че Аржентина ще е новият световен шампион.

Той сподели, че най-хубавият миг в кариерата му е спечелването на "Златната топка". "Тогава погледнах жена ми, погледнах Йохан Кройф и… Какво повече може да иска един футболист?", каза Стоичков и пожела на България да има още играчи, които да заслужат най-престижното отличие във футбола.

Легендата разкритикува и липсата на политика и ресурси за развитие на спорта у нас. "Ние действаме от днес за днес. Нямаме стратегия за нашия спорт.

Проблемите са много и генерални. Не може да очакваме медали от борбата с една зала, нито успехи във волейбола също с една зала. Само гимнастичките ни триумфират, защото във федерацията има хора, които знаят какво правят", категоричен бе Стоичков.

Той каза още, че не иска да се занимава с футбол в родината, защото не можел да търпи "някой да го командва".

Въпреки, че вече минаха 24 години от полуфинала на националния ни отбор в САЩ 94' срещу Италия, Камата не е простил на френския съдия Жоел Киню за грешката, която допуна по време на срещата.

"И 48 години да минат, пак ще е същият гамен. Как да го простя? Никога. Няма шанс, това е един непочтен човек, той разплака цяла нация и разби мечтите на едно поколение. И този наглец е тръгнал да се оправдава...", категоричен е Ицо.

Легендата на българския футбол прогнозира, че новият световен шампион ще бъде Аржентина. Отборът щял да спечели финала срещу Франция на предстоящия Мондиал в Русия. "Това е последната голяма надежда на Меси и му желая титлата от сърце", каза Стоичков.

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!