Национална лотария: Национализирането на частен бизнес ще има последствия

OFFNews
17 януари 2020 в 18:03 | 3691 |5

"Национализирането на частен бизнес е недопустим прецедент, който ще доведе до необратими последствия за държавата, законодателната и изпълнителната власт." Това се казва в позиция на "Национална лотария" АД във връзка с внесения проект на закон за изменение на Закона за хазарта от лидера на НФСБ Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ сутринта каза, че премиерът Бойко Борисов е подкрепил национализацията на частните лотарийни игри. Симеонов внесе вчера законопроект, който предвижда да се забрани на частни компании да провеждат лотарийни игри, а това да се прави само от държавата.

В позицията пише, че "фундаменталното нарушаване на установения от Конституцията на Република България правов ред, и грубото погазване на европейското законодателство ще причини огромни финансови и репутационни щети на България." Позицията е е подкрепена от „Евробет“ и Българска асоциация за развлекателни и хазартни игри (БАРХИ).

Ето и пълния текст:

"Във връзка с внесения от Валери Симеонов и група народни представители проект на закон за изменение на Закона за хазарта, коментиран от министъра на финансите г-н Горанов и спортния министър г-н Кралев, бихме искали да изразим следната позиция.

Национализирането на частен бизнес е недопустим прецедент, който ще доведе до необратими последствия за държавата, законодателната и изпълнителната власт.

Фундаменталното нарушаване на установения от Конституцията на Република България правов ред, и грубото погазване на европейското законодателство ще причини огромни финансови и репутационни щети на България.

Отговорността и последствията от тези действия няма да бъде носена от политиците, стоящи зад внасянето на проекта, а от българските гласоподаватели и данъкоплатци. Изразената позиция е подкрепена от „Евробет“ и Българска асоциация за развлекателни и хазартни игри (БАРХИ)."

Препоръчани материали
Краси Милановски

Рейтинг : 1000

18.01 2020 в 11:45 5
+ 0
- 0
Национализация на каквото и да било би имала огромни последствия като сигнал към евентуални инвеститори у нас.Огромна простотия е...А лотариите и тотото да ги задължат да изплащат ВЕДНАГА печалбите на хората,а не 20 години-голями тарикати се извъдиха
jovo

Рейтинг : 1079

17.01 2020 в 23:10 4
+ 1
- 0
Да, ще има! Позитивни!
Бубев

Рейтинг : 995

17.01 2020 в 19:00 3
+ 0
- 0
Абе, череп, шиши и компания май те подпукаха.
emanuilis

Рейтинг : 2149

17.01 2020 в 18:58 2
+ 15
- 1
„Националната" лотария има дял в лумпенизирането на българското население, който е близък до този на „учиндолския чалгар". Резултатите са плачевни. Един от тях е #МаяМа.
hristo

Рейтинг : 900

17.01 2020 в 18:29 1
+ 21
- 0
Не посягайте на този високотехнологичен, иновативен, продуктивен, перспективен, интелектуален, уникален, конкурентен бизнес с висока добавена стойност, изискващ високообразовани кадри и развиващ модерна и просперираща икономика на страната! Чрез търкане на билетчета България може да се нареди сред водещите икономики в света, а опитите да се спре развитието на страната от мръсни соросоиди няма да мине! Венсеремос!