Шампанско, бира и четвърта за Крис Фрум

OFFNews 23 юли 2017 в 21:29 2593 0

Холандският ас Дилан Грьоневеген от LottoNl-Jumbo спечели последния етап от Обиколката на Франция. Той издържа финалния спринт, въпреки че тръгна рано и беше зверски атакуван от Андре Грайпел (Lotto Soudal). Така немецът не успя да запише три поредни победи на Шанз-Елизе.

Трети остана Едвалд Боасон Хаген от Dimension Data. Норвежецът направи изключителен тур. Разбира се, големите победители бяха други.

Крис Фрум от Sky затвърди доминацията си спечели четвърта Обиколка па Франция. След финала той прегърна първо съпругата и малкия им син. Преди това пък караше на майтап. Не пропусна традицията да удари няколко гълтока шампанско със съотборниците си, докато кара. Други състезатели пък го краха направо на бира от бутилките, нищо че е забранено.

"Това е първата ми победа на Тура, при това на перфектното място за спринтьорите. Перфектният ден", каза Дилан, "Това беше мечта. Когато бях дете, гледах този последен етап по телевизията, разбирате какво е чувството сега".

Класирането остана непроменено, имаше интрига само около третото място, но в крайна сметка то остана за Ромен Барде от AG2R La Mondiale, а  втори е Ригоберто Уран (Cannondale-Drapac).

"Всяка победа е уникална. Различна. Но тази беше най-оспорваната ми Обиколка на Франция. Имах страхотна съпротива", призна Фрум, който изживя няколко критични моменти, но имаше до себе си велики съотборници.

Останалото е ясно от няколко дни. Майкъл Матюс от Sunweb е носител на Зелената фланелка. Уорън Баргил, също от Sunweb, е най-добър катерач. Sky продължават да са недостижими в отборното класиране.

Обиколката ще се запомни още с паданията и напускане на Тура на няколко фаворита. Великият Петер Саган пък беше отстранен заради удар с лакът на един от финалните спринтове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!