Президентът забрани да се закрива Радио България

OFFNews 16 юни 2017 в 16:51 5238 2

Снимка president.bg

Неприемливо е в навечерието на Българското председателство на Съвета на ЕС да се обсъжда идеята за закриването на Радио България. Тази програма на БНР има опит и традиции в създаването на образа ни навън като европейска държава на духа, заяви президентът Румен Радев на среща с журналисти от Радио България.

Миналия месец стана ясно, че генералният директор на БНР Александър Велев и Общественият съвет на медията настояват Радио България да бъде закрито.

Велев аргументира намерението си със слаб интерес към предаванията на Радио България - то звучи единствено онлайн - и необходимост да се освободят места за нови назначения в националната медия.

Доскоро Радио България предлагаше подкаст на английски, немски, френски, руски, испански, турски, сръбски, гръцки и албански.

Същевременно председателят на редколегията на Радио България Даниела Константинова каза пред BIT, че "радиото е много важно, тъй като то е един официоз за чужбина. Тази информация е проверена и е пълен противовес на целия новинарски поток, който е пълен с недостоверни новини. Това е изключително важно за България, защото представя страната ни като инвестиционна и туристическа дестинация. Нашата програма е таргетирана".

На срещата си днес с президента журналистите от Радио България са заявили, че "програмата създава предавания за чужбина, включително и за българите зад граница, а това е една от функциите на БНР, регламентирана от Закона за радиото и телевизията."

Трудно можем да приемем, че една над 80-годишна институция, която работи за имиджа и външната ни политика, ще отстъпи от завоювани позиции, от гласа си в региона и в цяла Европа, коментирал от своя страна президентът.

По думите на държавния глава, немислимо е в XXI век, когато информацията и комуникацията са водещи в процесите на приобщаването ни в света, да избираме пътя на самоизолацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

2

Лопе де Вега

17.06 2017 в 14:54

Лъсна отново червеният му задник! Кой е тоя, че да забранява или позволява каквото и да е? Няма ли кой да му напомни за какво беше избран от БСП за президент? Някой да му обясни какво означава снимката му с бай симо, че и с деси? Ясно ли му е, че създадената от медиите поредна вълна от "любов" към монархията покрай рождения ден на симьончо прави най-малкото неуместно появата на президент на Република редом с онова нищожество? Ако не и нещо много по-лошо. Добре, човекът е военен, не му трябва много акъл - от тълпа съветници нямаше ли един да му обясни какво върши?

Абсолютна гадост!

Поздрав!
 
X

Да помогнем на украинските деца!