Слави започва собствен политически проект и телевизионен продукт

OFFNews
31 юли 2019 в 23:23 | 23793 |4

Днес, след 19 години в ефир, "Шоуто на Слави" излъчи своето последно предаване по bTV.

В седмиците преди края му в медийното и общественото пространство имаше редица спекулации относно бъдещето на Слави Трифонов и неговия екип. Най-често срещаните бяха: че Слави ще се кандидатира за кмет на София; че ще обяви сформирането на свой политически проект; че ще създаде своя телевизия; че ще продължи с ново предаване в друга телевизия; че ще се оттегли от публичната среда.

Тази вечер предаването започна с целия му екип, строен пред камерите, на който Трифонов благодари и каза, че не би могъл да се справи без тях и те са неговото семейство. След това благодари и на хората в студиото и зад екрана, които са го гледали през всичките години.

Предаването премина в песни, видео кадри и разговори с гости от екипа, с които зрителите си припомниха моменти от историята на шоуто.

Най-важен беше краят, в който Слави обяви бъдещите си планове, а именно: ще създаде "собствен телевизионен продукт" на име "Седем-осми", който ще стартира от 15 септември, както и собствен "политически проект", който ще носи името "Няма такава държава". Мотото им ще бъде "Силата е в истината".

Засега не се споменават повече подробности около проектите.

За времето си на излъчване - от 27 ноември 2000 г. до 31 юли 2019 г. - и за 4176-те си предавания през шоуто преминаха хиляди звезди, политици и обикновени хора от целия свят.

И досега то остава най-рейтинговата продукция в родния ефир, гледана от милиони зрители в пиковите си години.

Характерните особености на "Шоуто на Слави" бяха оркестърът на живо "Ку-Ку Бенд", коментарите на водещия и редколегията от сценаристи, актьорските скечове и множеството риалити формати, започнати там: „Музикална академия Ку-Ку бенд“, „Танцувай с мен“, „Бягство към победата“, "Магаданс: Предизвикателството", „Аз пея в Ку-Ку бенд“, „Народен артист“, „Кандидати за слава“, „Моята голяма TV сватба“, „Добре дошъл в България“, „Претендентът“, „Умна и красива“, „Разсмей Слави“, „Пеещи семейства“, „Игра на хорове“, „Нова звезда“.

На 6 ноември 2016 г. в България се проведе национален референдум, иницииран от Инициативен комитет с председател Слави Трифонов. На него гражданите трябваше да отговорят с "да" или "не" на 3 въпроса:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
3. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

Препоръчани материали
Лопе де Вега

Рейтинг : 25215

01.08 2019 в 10:39 4
+ 4
- 0
Ето, щастието идва! След зимата на нашто недоволство пристига лятото на седем осми! Ще събере гласовете на много избиратели от всички страни - ляво, дясно, средно и пр. Той самият, даже при мнозинство от сценаристи, музиканти, певачки и други подобни, няма да стане дупетат или министър-председател, а ще запази стойка на върховен арбитър, строго гледащ отгоре кой какви ги върши и ще раздава правосъдие в стил боко. Накратко - Боже, пази България! от нас, самите българи!
Новак

Рейтинг : 17096

01.08 2019 в 07:52 3
+ 8
- 0
Сякаш всичко върви по някакъв черен сценарий:
- скандал след скандал, кой от кой по-дълбок и страшен
- избор на удобен главен прокурор, който ще замаже следите на кражбите и зулумите
- натрупва се напрежение и омраза в обществото
- и хоп появява се новият “спасител” - Слави на бял кон обира протестния вот срещу Боко.
- Парата отива в свирката - недоволството се изпарява, всички играят и пеят в такт седем осми
- а отзад нищо не се променя - предишните кражби са замазани и се подготвят нови. Дали някой ще ревизира ТЕЦ Варна, или апартаментите , или далаверите със внос на свинско месо, които предстоят?
Едва ли - народът ще го удари на песни и танци.
Старият номер тридесет години по-късно - абсолютно повторение на 10.11.1989 - бутафорна революция, а управляващите са все едни и същи.
order

Рейтинг : 12915

01.08 2019 в 07:51 2
+ 5
- 1
Абе май байхУЙя ще си остане вечен и пожизнен...
И в най трудният момент, вече 10 години си намира нова патерица, която да обере негативният вот и да го крепи до безкрая!!!!!
Вместо плебса да се обедини около единствената възможна партия, която има реален шанс да го гътне ще разсее гласовете и байхУЙя ще отстрелва по единично,...... за кой ли път!!!!
rrr11

Рейтинг : 1245

01.08 2019 в 00:06 1
+ 7
- 2
Жалка картинка, сега ще има кабеларка "СедемОсми" и предавания в стил ранният Волен. Тази манджа вече много пъти се претопли, и хората им писна да им я предлагат.