Агенцията по заетостта отваря нови бюра по труда за периода на извънредното положение 

OFFNews 10 април 2020 в 11:34 2155 0

Агенцията по заетостта разкрива нови, временни бюра по труда, за да отговори на повишения клиентопоток към тях в създалата се ситуация в извънредното положение - съобщават оттам.

Такива ще има по-големите градове в страната. В тях ще се обслужват гражданите по време на обявеното извънредно положение.

Изнесените офиси ще работят с клиенти всеки делничен ден от 8.30 до 17.00 ч, а списъкът с адресите може да видите ТУК (Към момента на подготовка на текста сайтът на агенцията беше временно недостъпен, АЗ работи по отстраняването на техническия проблем).

При необходимост от разкриване на нови офиси, списъкът ще бъде своевременно допълван, уточнява агенцията.

Изнесените офиси, както и всички бюра по труда, ще приемат клиенти при засилени предпазни мерки, включително и свързани със спазването на карантинния срок за завърналите се в чужбина. Особено важно за хората, които искат да се регистрират като безработни и за получаване на обезщетения за безработица, е да разполагат с всички изисквани документи, описани на официалните сайтове на Агенцията по заетостта и НОИ.

За периода на извънредното положение спират да текат нормативно определените срокове за осигурените, каквито са повечето останали без работа.

Документите за регистрация в бюрото по труда и за получаване на обезщетения за безработица могат да бъдат подадени до 14 дни след отмяната на извънредното положение и ще се смятат за подадени в срок.

Вече регистрираните, които имат насрочени срещи с трудовия си посредник, не е необходимо да посещават бюрото по труда в периода на извънредно положение.

"Отново призоваваме всички, които имат възможност, да ползват електронните услуги на Агенцията по заетостта, и най-вече възможностите за дистанционна регистрация в бюрото по труда и онлайн подаване на заявление за обезщетения за безработица.

Агенцията по заетостта продължава призива си „Останете си вкъщи!” и обръща внимание на желащите да посетят на място бюрото по труда, внимателно да преценят рисковете за собственото си здраве и здравето на хората около тях в периода на прилагане на засилени мерки за ограничаване разпространението на коронавируса", се казва още в съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!