Как се прави изпит по рисуване онлайн? ТУ-София пресява по интернет и рисунките на кандидатите

Отменя се предварителният кандидатстудентски изпит по немски език

OFFNews 02 април 2020 в 16:00 3665 0

След като проведе кандидатстудентски изпит по математика от дистанция, Техническият университет в София ще направи същото с още три предварителни приемни изпита, включително по рисуване и по композиция, съобщават от висшето училище.

От кандидатите се изисква непрекъсната интернет връзка до компютър с работещи камера и микрофон.

На 4 април е проведе изпитът по рисуване, на 5-и - по композиция. С двете оценки се кандидатства за специалността „Инженерен дизайн”. 5-часовите изпити са разделени на три модула с две 15-минутни почивки.

Изпитът по рисуване се състои в изобразяване с молив във формат 50х35 см на зададените обекти, които трябва да се поставят перспективно върху една обща равнина. Изпитът по композиция изисква изобразяване на цветна композиция с темперни бои във формат 25х35 см.

А как ще става проверката?

След изпита кандидатът ще показва рисунката си на видеоквестор, който ще я снима. Кандидатът също ще я снима (с фотоапарат или телефон) и до 15 мин. след изпита трябва да я изпрати на посочен имейл адрес. Резултата си ще научи до три дни след изпита в профила си в системата.

На 4 април има и изпит по английски, който също ще е онлайн. За час и 20 минути ще се решава тест с 3 модула - слушане с разбиране (15 минути), четене с разбиране (25 минути) и проверка на граматическите и лексикални знания (40 минути). Резултатът от теста е издържал (да) или неиздържал (не). Кандидатът ще разбере резултата си веднага - точките излизат автоматично след края на изпита.

Отменя се предварителният изпит по немски език, който трябваше да се проведе също на 4 април. "Това се налага от особените изисквания към езиковото ниво за прием във Факултета за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт (ФаГИОПМ) и свързания с тях специфичен формат на изпита по немски език, които не позволяват същият да бъде проведен неприсъствено (дистанционно)", разясняват от ТУ.

Редовният изпит по немски език ще се проведе на предварително обявената дата - 30.06.2020 г., а при невъзможност - на по-късна дата, която ще бъде обявена своевременно, уверяват оттам.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!