Нов протест на майките от Системата ни убива

OFFNews 01 юни 2019 в 08:20 2359 0

Снимка Архив

Майки на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива" организират днес нов протест под надслов "Да спасим децата от системата".

Те искат от правителството да изравни условията за подкрепа на деца в приемни семейства с тези за деца, настанени при близки и роднини. Другите им искания предвиждат извеждането на дете от семейството му да бъде крайна мярка, а при установяване на насилие над дете да бъде извеждан насилникът, а не детето. От инициативата предлагат и подготовката на нов документ - Стратегия за семейството и детето, съобщи Дарик.  

Към момента държавата отпуска едно и също подпомагане за издръжка на тези деца, диференцирано според възрастта на детето, но за семействата на близки и роднини има подоходен критерий, който ограничава възможността им да го получават.

Майките искат още забрана за оказване на натиск върху биологичните родители да се откажат от родителските си права, безкомпромисни действия в случаите "деца раждат деца", съвременна методика за оценка на родителския капацитет, механизми за контрол върху работата на социалните работници.

Протестът ще започне от Министерския съвет и ще завърши зад парламента - мястото, на което преди 1 година беше разположена палатката на протестиращите майки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!