Паисий Хилендарски и Златният век на изпита по история в СУ

OFFNews 01 април 2018 в 12:43 4419 0

Снимка БГНЕС

Кандидат-студентите, които се явиха на днешния изпит по история на България в Софийския университет, трябваше да пишат по темите: „Паисий Хилендарски и неговото дело“ и „Златният век на българската култура (краят на IX – началото на X век). Творци и постижения“.

В 9.00 часа в 65-та аудитория в Ректората на СУ започна изпитът, Милен Къчев от гр. София изтегли вариант № 2 на теста и двете теми, от които избираха явилите се.

957 души се явиха на изпита, който отваря врати към специалностите: Философия, Социология, Политология, Публична администрация, Културология, Библиотечно-информационни науки, Публични информационни системи, Философия (на английски език), История, Археология, Етнология, История и география, Архивистика и документалистика, История и политика на Балканите, История и философия, Хебраистика, Педагогика, Социални дейности, Неформално образование, Предучилищна и начална училищна педагогика, Социална педагогика, Специална педагогика, Логопедия, Физическо възпитание и спорт.

В допълнение с други изпити, издържалите успешно изпита по история на България могат да запишат специалностите: Право, Международни отношения, Регионално развитие и политика, Европеистика и История и чужд език. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!