Проектът с висящите книжарници на Славейков е готов (снимки)

Главният архитект на София даде разрешение на "Един човек" да се издигне над мавзолея

OFFNews
12 декември 2019 в 10:18 | 5371 |3

Новият проект за книжния пазар на столичния площад "Славейков" е публикуван за обществено обсъждане на сайта на община "Средец"

Под перголите на площада, които ще бъдат покрити със зеленина, ще се монтират "висящите книжарници" на търговците. 

Предвидени са 7 съоръжения с по две крила. Площта, която ще заема всяко от тях, е 4 кв. м. 

На книжния пазар ще се продават само книги и печатни издания, няма да се допуска завръщането на мартениците и сувенирите по сергиите от преди ремонта. 

Главният архитект на София Здравко Здравков е издал и разрешение за поставяне на временната художествена инсталация "Един човек" на площадката над бившия мавзолей. Разрешението за поставяне е за срок от една година. 

Високотехнологичната интерактивна инсталация представлява антропоморфна модулна стоманена конструкция с височина 12 метра с двустранно разположени 56 броя LED екрани. Визуалното съдържание ще включва кадри от ежедневието на площад „Александър Батенберг“ и данни за София. Изображенията, които ще се генерират от компютърен алгоритъм, ще представят отражение на града в реално време.

Проектът на Венелин Шурелов бе одобрен от Творческия съвет на Столична община да замени Бронзовата къща за година сред 18 проекта по програма "Навън". 

Препоръчани материали
Стефан

Рейтинг : 22188

13.12 2019 в 05:44 3
+ 0
- 0
И кому е нужно това забравено нещо? Еле па в такъв формат.
Закъсняхте.
И "Славейков" с книгите, букинистите, и нелегалните дискове вече никога няма да го има.
Не че ще ми липсва на мене лично, но там ще имате няколко изкъртени скърцащи панти, и нищо друго. А после ще се чудите как да го преправяте на друго.
А фандъкова няма да го направи и на разширение на библиотеката.
Отдавна не и стига акъла.
zuljin

Рейтинг : 5690

12.12 2019 в 18:18 2
+ 1
- 0
Проектът е красив, обаче никак не е практичен. До тези 7 съоръжения с по две крила колко от сегашните търговци ще се вредят и по колко книги ще може всеки да продава?

Забраняват се и сергиите с мартеници... Чудно!!!

Тези хора не висят в студа за да реализират печалби за милиони!!! Колко още дребни бизнеси ще затриете, МИЛИЦИОНЕРИ ПРОСТИ?!?!?!
bls

Рейтинг : 8821

12.12 2019 в 17:16 1
+ 1
- 0
56 броя LED екрани .. Давам им точно 3 дни и няма да са 56 броя.