Среща с Лив Tайлър и Саманта Мортън на снимачната площадка на 'БЛУДНИЦИ'

Гледайте сериала тази вечер по Epic Drama

Станислава Айви 18 април 2018 в 01:10 5960 0

Снимка Epic Drama

"Блудници"

В разгара на всякакъв вид движения срещу сексуалното насилие и за равностойно заплащане на жените, “Блудници” може би не е първото заглавие, което ще ви хрумне да гледате.

Всъщност сериалът, създаден именно от две дами – Мойра Буфини и Алисън Нюман, както и режисиран от три други, попада съвсем точно на мястото си и макар че действието се развива през 18-ти век, съвсем реално предлага модерни теми за размисъл, нищо че са облечени в корсети и високи перуки.

„Блудници“ можете да гледате по новия канал Epic Dramа, част от семейството на Viasat History и TV1000, всяка сряда от 22:00, а епизод 1 може да се гледа свободно онлайн на: https://www.epicdrama.bg/watch-now/.

Със сериала попадаме в Лондон по времето на най-мръсния му и нехигиеничен период. Трудно място за една жена, особено ако сама трябва да се грижи за себе си. Маргарет Уелс, в ролята е великолепната Саманта Мортън, държи публичен дом, където освен момичетата, които е прибрала, са и нейните собствени дъщери – Шарлот и Луси. Когато навършат нужните години, тя продава девствеността им на този, склонен да плати най-много, и в първи сезон виждаме, че Шарлот е намерила и своя спонсор в живота и като официалната му “държанка” тя живее в дом, който той осигурява за нея.

 

Луси, от своя страна, тепърва трябва да намери такъв. Много е интересен парадоксът, който съществува в образа на Маргарет Уелс – тя е едновременно майка и страда за това, което трябва да правят момичетата ѝ, а от друга страна знае, че е единственият им избор във времето, в което живеят. Тя дори казва на чернокожия си партньор в живота, че се е молила на Бог двете момичета да се родят момчета, за да не се стига до тук.

Голямата конкуренция на Маргарет е доста по-богатата Лидия Куигли, в чиято роля е номинраната за “Оскар” тази година за “Невидима нишка” Лесли Манвил. Тя е абсолютният злодей в сериала и докато има моменти, в които се чудиш дали харесваш Маргарет или не, то при Лидия нещата са ясни от самото начало – тя е олицетворение на злото. Няма нищо, което да я спре, върти схеми и интриги, както и отвлича момичета, които предпочитат да работят като слугини, но тя ги прави секс робини. В сериала има много голота, мръсотия – външна и вътрешна, както и много човешки взаимоотношения и емоции от всякакъв спектър.

“Блудници” е продукция на ITV, която се разпространява от каналите Hulu и Epic Drama, а снимките са предимно в имението Langleybury Mansion, близо до Уотфърд във Великобритания и зад ъгъла на студията Уорнър, където пък могат да се проследят приключенията на Хари Потър сред декори от филмите. Огромно пространство, където са възпроизведени улиците на Лондон през 18-ти век, както и домовете на Маргарет Уелс и Лидия Куигли.

Попадам там по време на снимките на втори сезон на хитовия вече сериал. Времето, разбира се, е мрачно и дъждовно, духа пронизващ вятър и бързо намирам мястото си вътре из декорите на продукцията. Има разхвърляни кабели, осветителни тела, мебели и какво ли още не, обясняват ми, че остават буквално три дни до края на снимките на сезона и екипът е доста напрегнат. Попадам в приемната на Лидия Куигли, където мога да разгледам и част от великолепните костюми и перуки, използвани в сериала. Предстои ми да се срещна с четири от великолепните дами.

Във втори сезон към актьорския състав се присъединява и една истински звездна актриса – познатата ни от “Армагедон” и “Властелинът на пръстените” и дъщеря на рок легендата Стивън Тайлър - Лив Тайлър. Освен с нея ми предстоят срещи със Саманта Мортън, която е Маргарет Уелс, Елоис Смит – по-малката дъщеря Луси и Джесика Браун Финдли – Шарлот.

Станислава Айви със Саманта Мортън

Първа е Саманта Мортън, която е дошла специално за интервюто от дома си, който е на два часа път. Тя е приключила със сцените си за сезона и се появява с пусната дълга коса, спортно облечена и без капка грим. В момента, в който заговаря, става ясно, че тази жена няма нужда от каквото и да било друго, за да закове вниманието ти, освен от това, което ти казва. Саманта е израснала по домове и приемни родители, признава абсолютно открито, че е имала много тежки преживявания по време на престоя си по тези места и че е била малтретирана по всякакви начини. Днес тя е номинирана за “Оскар”, безкрайно талантлива актриса, прекрасна жена и любяща майка на три деца. Сред най-известните й превъплъщения са това на Хати във филма на Уди Алън “Sweet and Lowdown”, където играе редом до Шон Пен, както и във филма на Стивън Спилбърг “Minority Report” с Том Круз.

Вдъхновяващ е начинът, по който Сам, както я наричат всички, говори за ролята си в сериала, за живота си, за женските образи в киното и за работата си и като режисьор. Преди няколко години тя прави дебюта си като такъв с филм по нейната собствена история и героинята ѝ е малко момиченце в дом за сираци. 

От време на време тя снишава гласа си, докато говори, тъй като от съседната стая се чува крещене “rolling” - снимките вървят активно. В прекрасно настроение и с много усмивки, тя не отказва и селфита, както и по-приятелски коментари след интервюто.

Втората дама, която пристига в приемната на Лидия Куигли, където оставам аз, е самата Лив Тайлър или по-скоро Лейди Фиц, тъй като тя е в костюма на героинята си. Огромна рокля с пищно деколте и високо вдигнатата й коса са част от образа. Очевидният въпрос е как се чувства в този костюм, но тя обяснява, че се свиква. Дори се опитва да покаже металната конструкция под роклята, но е доста добре скрита. Гласът ѝ е нежен и е точно такъв, какъвто сме свикнали да го чуваме във филмите ѝ.

Вече 41-годишна, Лив има същия младежки заряд като в клиповете на Аеросмит и първия филм, в който направи впечатление на света - “Открадната красота”. Тя внимателно обмисля какво може и не може да ми разкаже за новия сезон на “Блудници” и на моменти даже се притеснява да не обърка нещо.

Елоис Смит със сигурност няма нищо общо с героинята си Луси Уелс! Ако Луси е сдържана, женствена и с панделки в косите, то пред мен се появява готина мацка с разпуснати дълги коси, облечена доста рокерски и с подобно поведение. Няма как да не я харесаш веднага!

По време на разговора става ясно, че е израснала с баща музикант и двама по-големи братя, които често се шегуват с нея било то за избора ѝ на роли или момчета. Актрисата има доста малко опит зад гърба си, когато приема ролята на Луси и докато самата тя е в ранните си двайсет години, то героинята ѝ е на 15. Признава, че ѝ е било трудно да играе по-малка от собствената си възраст. Разказва ми, че планира да отиде до Лос Анджелис за известно време като приключат снимките на сезона и да види какво би могло да й се случи и там. А за финал се разцелуваме като приятелки.

Почти през целия ден покрай мен минава и актрисата Джесика Браун Финдли, докато снима сцени като Шарлот. Всеки път е в различен костюм, но и дебело яке отгоре и бърза да стигне до мястото на снимки в този момент. За съжаление, така и не успяваме да си поговорим, тъй като тя е във всяка сцена, която остава до края на деня, и разбира се, е важно все пак да не разваляме графика, от който зависи довършването на целия сезон. Всяка една от дамите ми разказва, че на снимачната площадка на сериала са като семейство и така и изглеждат. Нямам търпение да видя втори сезон, особено сега, когато успявам и аз да се почувствам поне за ден като част от това семейство на много силни жени. 

Очаквайте всички интервюта с актрисите от “Блудници”, както и разходка на снимачната площадка, много скоро в Cinema Confidential. Следете за още www.cinema-confidential.com и https://www.youtube.com/stanislavaivycinemaconfidential.

Ако сте пропуснали първия епизод от поредицата, можете да го гледате онлайн тук: www.epicdrama.bg/watch-now.

Epic Drama стартира в Европа на 14 декември 2017 г. Новият канал от семейството на Viasat History и TV1000, само за драматични продукции, е достъпен в южна България чрез ТЕЛЕКАБЕЛ ТВ - на HD позиция 228, SD канал 185, и TV SAT COM - 23/24, в северна България – чрез NetWorx – на позиция 230, а в София – чрез NET1 на 82 канал. Сред премиерите в стартовата схема бяха създаденият от изцяло дамски творчески екип „Блудници“ и минисериалът в шест части „Клондайк“ с Тим Рот и Ричард Мадън (GOT), а в януари към тях се присъединиха разкошният „Версай“ и най-скъпият проект на шведската SVT „Ресторантът“. В средата на март дебютира испанският трилър хит „Чумата“, а на Цветница - „Миниатюристът“! Можете да гледате първите епизоди на няколко от сериалите по Epic Drama онлайн свободно на: https://www.epicdrama.bg/watch-now/.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!