Увеличават заплатите на служителите в „Пирогов"

OFFNews 22 март 2018 в 13:07 2653 1

Днес беше подписан Колективният трудов договор (КТД) в „Пирогов". Той влиза във сила от 1 април 2018 година и предвижда увеличение на основното трудово възнаграждение в период от 1 година.

Договорът беше подписан между изпълнителния директор на болницата проф. д-р Асен Балтов и председателите на пироговските секции на двата синдиката КНСБ и КТ „Подкрепа".

Заплащането на лекарите, специалистите по здравни грижи (медицински сестри, медицински лаборанти, медицински рехабилитатори и др.) и санитарите ще бъде подпомогнато от фонд „Работна заплата“, а персоналът ще поличава до 300 лева повече на месец.

„С този договор поставяме основите за подобряване на основните трудови възнаграждения“, коментира проф. Балтов.

Увеличаването на трудовото възнаграждение няма да затрудни разплащането с доставчиците и покриването на останалите задължения на лечебното заведение, заявиха от „Пирогов“.

От синдикатите обявиха, че с подписването на този КТД основните заплатите в „Пирогов" стават над средните в браншовия договор в отрасъл здравеопазване. Този КТД носи стабилност и основа за развитие на работните заплати при добри финансови резултатите на болницата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

22.03 2018 в 13:40

Браво!
Дано довечера в новините не се изтъпанчи раздавачът на нашите пари и да се изцепи:Аз им дадох още.....
 
X

Да помогнем на украинските деца!