Ако изборите са днес, ДСБ и 'Да, България' са трета политическа сила в парламента

OFFNews 22 декември 2017 в 13:29 18687 8

Ако изборите бяха днес, ГЕРБ запазва водеща електорална позиция - 22,1%. Втора е БСП с 16,9%, а Обединени патриоти получават 3,8%. След тях са ДПС с 3,7%, сочат данните от последния сондаж на Маркет ЛИНКС.

Проучването е финансирано и проведено от Маркет ЛИНКС в периода 24 ноември - 4 декември 2017 г. Обем на извадката: 1058 лица над 18 г. в цялата страна.

Според данните на агенцията, потенциална коалиция между "Да, България" (3,1%) и ДСБ (2,1%) към момента демонстрира потенциал за присъствие в следващ парламент и то с резултат по-висок от механичния сбор на електоралната подкрепа на двете партии.

"Всеки втори гласоподавател посочва, че би дал подкрепата си за нов политически проект. Партия, оглавена от президента Радев, би могла да окаже съществени промени върху политическата карта на страната. Образът на "спасител" с антикорупционен ореол буди интерес към потенциален проект на ТВ водещи Слави Трифонов" - посочват в анализа си социолозите от Маркет ЛИНКС.

Доверието към основните институции на страната остава критично ниско, особено спрямо Народното събрание. Понастоящем правителството на страната е с по-нисък рейтинг на доверие от този на Европейската комисия.

"В ситуация на преобладаващ песимизъм, криза на гражданското доверие към основните държавни институции, към
политическата класа и не на последно място - най-ниския жизнен стандарт в ЕС, голяма част от българските граждани продължават да приемат демократичното развитие на страната като силно проблематично" - пише още в анализа на данните на Маркет ЛИНКС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7551

8

reKontra

24.12 2017 в 16:19

Ако Левски имаше ботуши.....

8000

7

ilia iliev

24.12 2017 в 16:10

Общо положение. Организацията на обществата е различна ,според нивото на членовете му! Когато сме слезли от дървото е започнало а едно две правила в организацията! С течение навремето са се прибавяли едно по едно, за да се стигне до днес! Обществата използват хиляди средства в организацията си-религии,полиции,армии ,пари,банки и т.н. . И всичко това е свързано с нивото на интелегентност на обществото! Което и определя формата на организация! Българското общество е с много ниско ниво на интелегентност!!!!! И това определя не съотвествието .Демокрацията не е формата за организация на обществото ни! Това е доказано с резултатите от до сегашното ни развитие! Сравнете ни с Унгари,Чехия , Словениа и другите подобни като нас! Така ,че политическата ни система е форма на мафиотска структура! И няма вече как да се отиде към подходящата форма-няма ги хората с ум в главата!

10952

5

Мойри

22.12 2017 в 20:06

Твърде много са се отдали на нещастието Българите - не са способни да го преодолеят. Докато уврат да гласуват ДСБ И Да, България!, има още да помизерстват. Малко по малко, някой светъл ден, ще стане.

11800

3

limlim

22.12 2017 в 16:42

Сичко вденах, само мое ли да обясните как две сили са една??? Само тва ме спира да гласувам за тях, че мое да се объркам. Две в едно ли са, едно в две ли? При толкоз вожд, няма кьорав индианец? За останалото резултат не питам...

14469

1

случайно прочетох

22.12 2017 в 15:18

Тази година трети, догодина първи!
 
X

Да помогнем на украинските деца!