БСП с нов залп по Делян Добрев - дава го на прокурор за участие в схеми с обществени поръчки

OFFNews 12 януари 2018 в 13:02 7942 1

БСП дава на прокуратурата сигнал за участие на депутата от ГЕРБ Делян Добрев в схеми за обществени поръчки.

"Налице е усвояване на огромен обществен, общински ресурс от един роднински кръг. Днес внасяме в прокуратурата документи за спечели обществени поръчки за над 50 млн. лв. Това са група търговски дружества, свързани помежду си чрез акционери, съдружници и управители. В тези дружества пряко или чрез свързани лица участва зетят на Делян Добрев - г-н Гаргов", заяви Елена Йончева от трибуната в Народното събрание. Тя каза още, че "Биволъ" и "Капитал" са правили разследвания и назовават по-висока сума, но документите, с които БСП разполага на този етап, са за 50 млн. лв.

"Настояваме също така прокуратурата да извърши проверка за участието на г-н Добрев в дружества, свързани с офшорни компании. Прилагаме документи, които показват, че роднинските фирмите, които печелят огромни обществени поръчки в различни сектори в община Хасково, получават парични средства от офшорни компании. Прокуратурата да провери как са обезпечени тези заеми и произхода на средствата", каза още тя. 

Делян Добрев отвърна на обвиненията на БСП, като заяви, че ако Елена Йончева не се уплаши и се подпише под сигнала до прокуратурата, ще я съди за набеждаване.

"Аз се радвам, че внасят този сигнал до прокуратурата, за да установи, че аз не съм свързано лице с фирмите, които се цитират. Нито пък съм възложител по смисъла на закона, за да съм в конфликт на интереси с който и да било", каза още той.

На въпрос дали Делян Добрев ще съди сайта "Биволъ" за разследванията, които Елена Йончева цитира, той отговори, че собствеността на медията вероятно е прикрита по начин, по който не може да бъде съдена. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!