Борисов от Шабла: А Радев защо не говори срещу Слави Трифонов за партийните субсидии?

OFFNews 13 юни 2019 в 15:21 5014 0

Президентът Румен Радев можеше две години да говори срещу Слави Трифонов, но не съм го чул да се обади.

Така премиерът Бойко Борисов коментира днешното изказване на държавния глава Румен Радев, че намаляването на партийните субсидии ще задуши опозиционните партии. Борисов присъства на заключителния етап на тактическото учение с бойни стрелби „Шабла 2019 г. 

Ученията са важни за дипломацията и за външната политика на България, заяви той. „Всички заедно тренираме, показваме своите способности, показваме това, което имаме. Изводите са, че трябва да живеем в мир, а не във война. Колкото повече се опознаваме, толкова повече възпиращата сила е най-важна", добави премиерът Борисов. Той изтъкна, че формированията ни са показали отлични резултати.

Министър-председателят Бойко Борисов беше категоричен, че на Балканите мирът може да съществува, когато всички са много силни и единни. „Всичко различно от мир ще бъде щета за всички", заяви премиерът и добави, че е важно усилията да се съсредоточават в повишаване на доходите и на БВП.

В тактическото учение се включиха над 1400 военнослужещи от формирования на Република България, Република Сърбия и САЩ. Проведоха се бойни стрелби на формированията за противовъздушна отбрана от Българската армия, съвместни експериментални и бойни стрелби на авиационни формирования от ВВС с международно участие, стрелба с ракетен комплекс 9К79 „Точка" и изпълнение на огневи задачи с артилерийска материална част по надводни цели от Сухопътните войски „Шабла – 2019 г."

Заедно с премиера Бойко Борисов заключителния етап на учението „Шабла – 2019 г." наблюдаваха и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!