Държавата дава 1 млн. лв. за стадион на Спартак Варна

OFFNews 30 октомври 2017 в 16:31 5920 1

Държавата дава 1 млн. лв. за стадион на Спартак Варна

Снимка boykoborissov.bg

Министерският съвет ще започне процедура по отпускане на 1 млн. лева от държавния бюджет за изграждане на нов футболен терен, съблекални и трибуни на стадион “Спартак” във Варна.

Това се съобщава в официалния сайт на Бойко Борисов.

До това решение се стигнало след среща при премиера с ръководството и фенове на спортния клуб, на която присъстваха и министърът на спорта Красен Кралев и кметът на Варна Иван Портних.

На срещата е изложен проблемът с базата на футболния клуб. На следващото заседание на Общинския съвет на Варна ще се разгледа предложение за връщане на имотите в собственост на общината. Иван Портних е поел ангажимент, че при положително гласуване общината ще предостави Стадион “Спартак” и прилежащите му спортни съоръжения за ползване на клуба.

За цялостното реновиране на базата са необходими 1 млн. лева. Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент отпускането на сумата да бъде разгледано на заседание на Министерския съвет, се посочва в съобщение на сайта на Борисов.

"Имаме готовност да стартираме изготвянето на проект за възстановяване на тревното покритие на стадиона и ще направим всичко необходимо, за да може отборът да се завърне у дома", уверил спортният министър Красен Кралев.

Ремонтът на спортния обект може да бъде извършен от Министерството на младежта и спорта като целта е това да стане преди 28 август 2018 г. – денят, в който се честват 100 години от основаването на варненския футболен клуб.

За срещата съобщиха и на фен страницата на клуба във фейсбук:

Среща в министерски съвет!
г-н Бойко Борисов реши проблема!
Имотите на клуба, цялата клубна база, ст. Спартак и всички прилежащи площи(паркинги, кортовете, игрищата, залата) се връщат в общината и след това се преотдават на клуба!
Започва проект за стадиона, ремонт, тревно покритие, седалки, зала, съблекални! Говори се и за осветление!!!
След 11 години жестока борба, битка и опити за убийството на клуба ни, Спартаче е жив!!!!
Спартак Варна е жив, вдига се намира в крака и вярваме, че светлото бъдеще е пред нас и клуба ни!!!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

1

sawall

30.10 2017 в 19:56

Бойко и Портних никакви ангажименти не са поели. Единият е обещал гласуване в градския съвет, а другият е обещал да разгледа отпускането на немалка сума пред министерски съвет. Т.е., обещали са съвсем малко.
 
X

Да помогнем на украинските деца!