Фандъкова: Не съм решила дали ще се кандидатирам за кмет

OFFNews | 19 април 2019 в 11:53 | 1211 |1

"Все още не съм решила." 

Така кметът на столицата Йорданка Фандъкова отговори на въпроса дали ще се кандидатира за нов мандат на кметските избори през есента в интервю за сутрешния блок на bTV.

"Искам да напреднем в работата и тогава ще взема решение", каза тя и добави, че сега приоритетно гледа към текущите ремонти в столицата и строежа на метрото.

Запитана за казуса със спряното строителство на небостъргача "Златен век" в кв. "Лозенец", тя повтори позицията на Столичната община, че разрешителното за строеж е изтекло в края на 2018 г. Контролът върху законността е на ДНСК, те има своя позиция и имат право да я защитават, добави кметицата.

„Когато има спорове, знаете, че в правовата държава те се решават в съда. На срещата при премиера беше казано ясно, че поправката в закона (станала известна като поправката „Артекс” - б.р.) не важи за този обект", заяви Йорданка Фандъкова.

Кметът коментира и ремонтът на ул. Граф Игнатиев. По думите ѝ тя все още е строителна площадка, на която се отстраняват нередности и предстои озеленяване. Наложило се да се намеси лично по въпроса с ограничителите между тротоарите и трамвайната линия, защото засягат сигурността на хората. ремонтът трябва да приключи до края на май, обяви Фандъкова.

Препоръчани материали
Комита

Рейтинг : 782

19.04 2019 в 12:24 1
+ 1
- 0
Нареди ли ти Боко, нема къде да мърдаш, duck with duck!