Горанов не вижда причини правителството да подава оставка

OFFNews 14 юли 2020 в 14:25 3218 3

Правителството няма да подаде оставка, защото липсват основания за това, обяви финансовият министър Владислав Горанов в Пловдив. Заедно с председателите на парламентарните комисии по здравеопазване и бюджет и финанси Даниела Дариткова и Менда Стоянова Горанов посети УМБАЛ "Св. Георги" заради проект за строителство на нов педиатричен и онкохематомологичен комплекс.

Запитан как ще коментира предстоящия вот на недоверие към правителството, който БСП се кани да внесе, финансовият министър каза, че първо трябва да се видят мотивите. Но според него със сигурност това няма да е успешен вот, защото партньорите, подкрепящи правителството, са обединени от това, "че има още какво да се свърши".

Горанов обясни, че левицата не е в кондиция да управлява държавата. "Не сме видели нито една по-добра идея в сравнение с тези, с които ние изпълняваме нашата управленска програма", бе категоричен той.

Позицията на американското посолство у нас, което обяви, че "демонстрациите и протестите са знак за цветущо и жизнено гражданско общество" и че САЩ подкрепя "българския народ в стремежа му за повишаване на доверието в демократичната система и насърчаване на върховенството на закона в България", Горанов нарече "изключително коректна". И се мотивира с това, че "американската демокрация е една от най-старите в света и това, че те потвърждават върховенството на закона и правото на протест на всеки, е нещо, което и ние споделяме".

Финансовият министър категорично отрече да е получавал пликове от подсъдимия бизнесмен Васил Божков. Той нарече твърденията на Божков "спекулации на един обвиняем човек".

"Досега не съм си позволявал коментари по тази тема и няма повече да коментирам", зарече се финансовият министър. "И пред прокуратурата съм заявил, че подобни твърдения са вероятно следствие на специфичните климатични условия, при които в момента се намира обвиняемото лице", допълни Горанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3098

3

DaStorm

21.07 2020 в 08:29

Горанов бих го ступал лично. Не знам коя майка го е родила това леке...

14469

2

случайно прочетох

14.07 2020 в 15:01

Бездомникът е много нагъл!

3810

1

Пенчо бре

14.07 2020 в 14:52

"партньорите, подкрепящи правителството, са обединени от това, "че има още какво да се свърши"."

"Обединени партньори" е новото наименование на коалицията, която смята, че има още, че не всичко е привършило, макар вече да се търси със свещ!

 
X

Да помогнем на украинските деца!