Йончева без коментар: Чакам прокуратурата да се свърже с мен

OFFNews 31 януари 2019 в 13:01 2140 0

Говорителят на левицата Елена Йончева отказа да отговори на въпроси на репортери в Парламента, като заяви, че чака да бъде призована от прокуратурата.

"Прокуратурата се самосезира в момента, в който ние изнесохме информация по тази афера. Чакаме прокуратурата да се свърже с мен и аз ще предоставя цялата информация, с която разполагам", заяви Йончева.

Вчера тя обвини културния министър Боил Банов, че е спомогнал за опрощаването на неустойка в размер над 700 хил. лв. на фирмата, отговорна за ремонта на Ларгото, част от реставрацията на културнокомуникационен комплекс "Сердика" етап 2-3. В отговор управляващите заявиха, че Министерството на културата вече е завело иск за тези средства, но от БСП отговориха, че става въпрос за допълнителни неустойки, които са били опростени с помощта на Банов.

Депутатът от левицата Драгомир Стойнев също отказа да отговаря на въпроси и и допълни, че се внася излишна "истерия". "Това е един казус, който трябва да се провери от институциите. Опозицията има съмнения за впеатляваща корупция, а Елена Йончева е коректна и дава информация", заяви той.

Изказванията дойдоха минути след като в пленарната зала бяха изнесени декларации от името на ПГ на "БСП за България", ГЕРБ и "Обединени патриоти" по повод аферата "Ало, Банов съм", в които управляващите и левицата си размениха остри реплики.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!