МВнР: Да превърнем сборища като Луковмарш в част от миналото

Не е достатъчно само да си припомняме трагичните събития, посочват в декларация от Външно

OFFNews
18 февруари 2018 в 08:33 | 5707 |2

Външно министерство осъди проведения снощи Луковмарш чрез декларация, разпространена тази сутрин до медиите.

В нея се казва, че МВнР "категорично осъжда провелата се снощи в столицата за поредна година демонстрация на ксенофобия, дискриминация и омраза, известна като "Луковмарш".

"Тази проява на неподправена нетърпимост към другия се провежда по-малко от месец, след като целият свят отдаде почит към жертвите от Холокоста - се казва в документа. - Снощният марш събра в България, която в момента е и председател на Съвета на Европейския съюз, хора от различни националности, дошли тук, за да демонстрират омраза и нетолерантност. Това трябва да бъде ясен сигнал за нас като общество и като европейци, които не са забравили страданията, причинени от Втората световна война, че не е достатъчно само да припомняме трагичните събития."

"Всеки акт на омраза и прослава на антисемитската и нацистката идеология е абсолютно неприемлив. Пробуждането на нетърпимост към различния, проповядването на нетолерантност и яростната употреба на словото на омразата са опит за разклащане на демократичните ценности", се казва още в позицията.

МВнР високо цени усилията на Световния еврейски конгрес и Организацията на евреите в България „Шалом“ за повишаване на обществената информираност по тази тема, както и насърчаването на борбата с причините за антисемитизма и речта на омразата, подчертават от Външно и уверяват, че ще продължат да работят с международните организации и партньори за спазването правата на човека, борбата с насилието и разпространяването на културата на мира, "за да се превърнат сборища като „Луковмарш“ в част от миналото".qwerty123

Рейтинг : 2471

18.02 2018 в 11:04 2
+ 1
- 11
аз да си питам и тук - къде са крайните националисти, лицемерчета сладки - дайте снимки, да им видим свастиките, железните кръстове, дайте да видим на кого са пречили, кой са пребили, кое момиче са изнасилили - айде, нали сте яката медия - дайте снимки да ги видим колко са страшни. Иначе както Виктор казва - за крайни гнойни червени идиоти и крайни хомосексуалисти може, нали?
ВИКТОР

Рейтинг : 9770

18.02 2018 в 10:46 1
+ 2
- 31
Съгласен, но когато със същия аршин се мерят и комунистичсеките и русофилски сборища на 9 септимври, 7 ноември, 9 май, на яз Копринка , на Бузлуджа......2 страни на една монета, дори не се различават в същността си.