Манолова: Търговци плащат такса спокойствие с плакатите на Фандъкова

OFFNews
15 октомври 2019 в 10:01 | 964 |1

„Плащаме „такса спокойствие“, като лепим по магазините си предизборните плакати на Йорданка Фандъкова и на кандидата на ГЕРБ за районен кмет“. Това разказаха търговци от столичния район „Възраждане“ при срещата си с гражданския кандидат за кмет на София Мая Манолова. 

„Кампанията ми е основно на терен. В „Люлин“ и Банкя положението е същото – всички търговски обекти са облепени с плакати, и хората признават, че не смеят да откажат да ги залепят, защото веднага стават обект на различни проверки“, разказа пред гражданите Манолова.

Тя бе категорична, че битката на тези избори не е за ляво и дясно, а е за хората и промяната, която те искат.

„Това, което ни управлява, не е дясно, а е корупционно, диктатурно и двулично. Корупцията е в неизградената канализация, в разбитите тротоари, в липсата на достатъчно места в детските градини, в състоянието на планината Витоша, в състоянието на минералните бани и на езерото Панчарево“, заяви още Манолова.

Във връзка със замърсения въздух тя подчерта, че с идването на по-студените месеци проблемът става по-голям.

„Има три източника на замърсители на въздуха – горенето на какво ли не в печките, автомобили и кал. Мерките, които Столичната община обаче прилага, са без никакъв резултат“, заяви гражданският кандидат за кмет.

И като пример за неефективна мярка посочи закупуването на 2 000 филтъра, всеки по 4 000 лв., за комините, които няма да работят, защото са предназначени за печки, в които се горят дърва, а не пластмаса, гума и дрехи.

Манолова подчерта още, че има ясна позиция относно презастрояването, а именно да се осигурят справедливи обезщетения за собствениците. Тя увери, че политиката й е насочена към кварталите.

„Не е проблем, че се ремонтира центърът, проблем е, че парите, които се харчат, са много, а ремонтите са некачествени“, обясни Манолова.

„Кметът на София трябва да е лидер и да отговаря с лицето си. Мога да работя с хора от различни партии, важното е човекът да е качествен, грамотен, с квалификация“, заяви още тя в отговор на въпроса как ще управлява, след като няма екип в Столичната община.

zuljin

Рейтинг : 3332

15.10 2019 в 10:18 1
+ 1
- 0
Нищо не ме учудва в нашата МУТРО-МИЛИЦИОНЕРСКА губерния.