Манолова към Борисов: Какво Ви уплаши, че махнахте палатките на майките пред МС?

Протест и автопоход организират Манолова и майките от „Системата ни убива" на 23 май

OFFNews
21 май 2020 в 18:24 | 4780 |5

"Това е истинско безобразие и провокация към майките на деца с увреждания от „Системата ни убива" и към будните български граждани. Тази нощ са им вдигнали палатките без предупреждение, при положение че за тяхното поставяне има разрешение."

Това коментира пред телевизия "Евроком" председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова по повод новината, че палатките на майките на деца с увреждания са премахнати от пространството пред Министерския съвет.

По думите на Манолова това става часове, след като пред Столичната община е заявен съвместен протест в събота на двете граждански организации – „Изправи се.БГ" и "Системата ни убива".

Това е протест срещу Борисов и вероятно това е причината за вандалския акт срещу майките, но той е и вандалски акт срещу гражданите и срещу „Изправи се.БГ". Какво изплаши управляващите? Хората ще отидат да протестират срещу арогантното управление на Борисов, допълни Манолова.

Това е опит да ни сплашат, да ни спрат, няма начин, каза тя.

Манолова организира протест от 11 часа на 23 май пред сградата на Министерски съвет. Между 12 и 13 часа ще се проведе и автопоход.

Протестиращите ще се обявят за "ясна пътна карта на властта за справяне с епидемията от безработица и верижните фалити на малки и средни фирми."

Исканията на протеста са за "справедлива подкрепа на малкия и средния бизнес, а не кредити, за прекратяване на непрозрачното харчене на държавен ресурс и срещу отказа на правителството да подкрепи обикновените граждани и домакинствата."

Протестът е и срещу безконтролното увеличаване на цените на парното, водата, тока и природния газ.

В протеста ще участват привърженици на двете формации от София, но и от други населени места, където „Изправи се.БГ" има клонове.

Организаторите са осигурили столове за протестиращите - с цел осигуряване на задължителната социална дистанция.

Препоръчани материали
Тиксо

Рейтинг : -2000

21.05 2020 в 21:22 5
+ 1
- 3
Под всяка статия, в която се споменава Манолова, докторчето
emanuilis се изхожда винаги.
Явно ЯКО те е настъпила крадливо лайно с диплома.
ОСЦИЛОКОКЦИНУМ

Рейтинг : 616

21.05 2020 в 21:19 4
+ 0
- 1
Европейската комисия уведоми, че България е усвоила 750 МИЛИОНА ЕВРО за борба с коронавируса. - тоест около ЕДИН МИЛИАРД и ЧЕТИРИСТОТИН МИЛИОНА ЛЕВА. За два месеца! Европейска комисия, не руска газета го казва!
Дотук добре! Аз, като един маргинал според ГМР, се поогледах и установих, че и един евроцент не съм усвоила от този милиард и нещо. Нито пък някой от познатите ми. Нито някой се е похвалил, че е получил помощ от правителството.
Та как ги усвоихте точно? Парите за медиците и болниците се хващат на малкия нокът на тази сума? Да, на Домусчиев помогнахте, на футболните клубове помогнахте. А другите, къде са другите пари?
Ние - тулупите, ние - маргиналите, ние - негодниците, ние - нещастниците, ние - мисирките, ние - БЪЛГАРИТЕ, какво видяхме от тези пари!?!
Яко, ама много яко усвояване е паднало! И разчет естествено няма! А сега и ДДС май ще го вдигаш на 24 % и данъци се заканваш да вдигаш.....
Хем крадливи, хем дебили. А ние - търпеливи!

Елена Гунчева
Пенчо бре

Рейтинг : 910

21.05 2020 в 20:38 3
+ 0
- 0
Борисов всичко го плаши! Пък протестите... мани, мани! Човекът обича да го обичат или поне да не е необичан. За неразбралите - Фройд, когото също няма да разберат!
emanuilis

Рейтинг : 2724

21.05 2020 в 20:15 2
+ 3
- 1
#МаяМа
JoDeCiCall

Рейтинг : 1000

21.05 2020 в 20:09 1
+ 1
- 1
Помним Маяма, помним Галева...