Манолова тича в подкрепа на болните от рак на гърдата: Още утре идете на профилактичен преглед

OFFNews 29 септември 2019 в 14:53 3306 0

Независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова се включи 5-километрово бягане в подкрепа на болните от рак на гърдата.

В маратона в Южния парк имаше участници от 20 държави, а каузата му е да обедини жените с техните семейства, приятели и съмишленици в битката им за живот. Събитието, в което се бягат 5 км и се извървяват 2, се проведе паралелно в 16 европейски столици, сред които Рим, Брюксел, Прага, Загреб и Атина.

„Подкрепям инициативата независимо дали ще бъда кмет или не, а като жена. Знам колко е важно да има подкрепа в такъв момент и затова се обръщам към всички близки на жените, които се борят с тази диагноза – подкрепете ги, прегърнете ги, целунете ги – топлината и любовта лекува“, заяви Манолова.

Тя призова и дамите да не отлагат посещенията при мамолог.

„Знам как се чувстват всички, които за първи път чуват диагнозата „рак“, минала съм през това и зная, че подкрепата е най-важна. Подкрепата на близки, на приятели, на други жени, минали през болестта. И зная, че болестта е лечима. Необходима е само малко отговорност пред себе си и собственото здраве - 15 минути профилактичен преглед. Направете го още утре“, призова независимият кандидат за кмет на София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!