Марешки иска оставката на Каракачанов заради инцидента на 'Крумово'

Патриотите обявиха, че лидера на 'Воля' е некомпетентен

OFFNews 13 юни 2018 в 12:18 1937 0

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки обяви, че иска оставката на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов заради инцидента на авиобаза "Крумово", при който командирът на екипажа капитан Пламен Пантилеев и вторият пилот капитан Стоян Неделчев загинаха на място.

"Назначаваме Сульо и Пульо за министри на отбраната, пълни безделници", коментира Марешки пред журналисти в парламента и добави, че трябва възможно най-скоро да се намери друг човек, който да застане начело на българската отбрана.

Марешки, който настоява да не се дават пари модернаизация на арията, днес заяви, че не се дава достатъчно финансиране за обучение на пилотите.

"Трябва да се търси отговорност за инцидента в авиобаза „Крумово“. Тези, които не са осигурили средства за обучението на българските пилоти или са допуснали техническа неизправност, на практика са ги правили на сигурна смърт. И кой друг носи отговорност, освен политическото ръководство на Министерството на отбраната под началничеството на Красимир Каракачанов", каза лидерът "Воля".

От партията на Марешки обявиха, че ще сезират прокуратурата за бездействие и несвършена работа в Министерството на отбраната, защото "излиза, че в този ден няколко български екипажа са играли на руска ролетка".

Реакцията на "Обединените партиоти", от чиято квота е Каракачанов, не закъсня. "Трагичният случай в „Крумово“ не може да се използва за искане на оставка. Повреди и катастрофи са ставали по всяко едно време", коментира председателят на парламентата група на патриотите Волен Сидеров.

Лидерът на "Атака" каза още, че това е поредният опит на Марешки да привлече вниманието около себе си.

Юлиан Ангелов, който е депутат от партията на Каракачанов, пък коменира, че Марешки не е компетентен да говори по темата.

"Не мога да имам представа откъде той има тази информация, че пилотите не били достатъчно обучени. Според мен българските пилоти са достатъчно обучени. Доказали са го не веднъж в международни учения също, както и в общи действия, в които участва българската армия. Само поради този факт показва, че господин Марешки не е прав", коментира Ангелов. 

Депутатът от ВМРО коментира и намерението на "Воля" да внесе сигнал до прокуратурата заради инцидента. Според Ангелов Марешки вместо да внася сигнали, трябва да помисли за обвиненията, които са повдигнати срещу него.

"Марешки трябва да отговарят на тези въпроси, а не да се занимаваш с неща които не разбира. Ние виждаме от него непрекъснато некомпетентни изказвания по всички въпроси. Дори като зам.-председател на парламента - той не е научил правилника", каза още депутатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!