Нинова: ГЕРБ подават оставки, а остават с апартаменти (снимки)

Помните ли Приказка за стълбата? Те не по стълба се качиха, с асансьори излетяха, заяви лидерът на БСП

OFFNews | 01 май 2019 в 15:01 | 4507 |8
Александра Маркарян

Над един милион и половина българи живеят под прага на бедност от 340 лева, а десет човека от властта си направиха луксозни къщи за гости, построени с наши пари, откраднаха ги от нас. Семействата на болни в Ямбол ги качват на ръце до третия етаж на болницата, но Цветанов го качва личен асансьор директно в лъскавия му хол. Били създали нов стандарт за морал в политиката – подават оставки. Подават оставки, остават с апартаменти. Апартаментен морал. 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на първомайския митинг, с която партията откри кампанията си за евровота на 26 май. 

10 години ГЕРБ създават модел, в който властта и парите победиха закона. Модел, в който едноличният режим на Борисов съсипа институциите. Алчността заличи справедливостта. Бездушието уби солидарността, задкулисието унищожи истината. Паралелната държава завзе истинската, каза още Нинова. 

Сигурно помните "Приказка за стълбата" на Смирненски. Те не по стълба се качиха, с асансьори излетяха. Там, от високото, виждат, че народът живее добре, в благоденствие и е щастлив. Подмяна. Подменят истината за живота ни- подмяна на фактите, на учебниците, на паметта, на историята ни, на българщината. И вчера, в навечерието на годишнината от Априлското въстание, някой ни убеждаваше, че нямало турско робство. В България е имало турско робство и Руско-турска Освободителна война, уважаеми управляващи. Не променяйте историята на българина. Подменят всичко, ще се опитат да подменят и изборите, да ви купят, да ви сплашат, да манипулира резултата. Единственият начин да ги спрем е масово, всички да излезем и да гласуваме на 26-ти май, призова лидерът на БСП.

Пред хилядното множество на пл. "Независимост" Нинова каза още: 

Знаем, че мнозина от вас не вярват в европейските избори. Далечни са им, чужди са им. Някои мислят, че изпращаме там високо платени чиновници. Зависи от нас - какви хора ще изберем. Други мислят, че Европа не може да подобри доходите ни. Може, ако нашите хора се преборят за минимална европейска заплата и пенсия. Смятате, че Европа не може да помогне на децата ви да не заминават. Може, ако се преборим за младежката гаранция, за културния чек, за образование и работа на младите хора. Отчаяни сте, че няма справедливост и правосъдие. Може и да има. Може да има и в Европа, ако създадем европейска прокуратура и подкрепим госпожа Кьовеши за главен прокурор. Ето защо, 26-ти е изключително важна дата. Правителството на ГЕРБ, ОП и ДПС ни отдалечават всеки ден от това, за което ви говоря – за нашите български и европейски ценности.

ГЕРБ избраха слоган - "Европа ни чува". Да тя ги чу, но и ги видя. И им отговори – няма да бъдем приети скоро в Шенген, дори по въздух и вода, както обещаваше Борисов. Няма да бъде свалено наблюдението върху правосъдната система, защото не е ефективна. "Граждани за европейско развитие на България" ни отнемат европейското бъдеще всеки ден. Затова можем да спрем подмяната и безперспективността. Можем да направим промяната – на 26-ти. Но да направим промяна и тук, в България. Победата ни над ГЕРБ ще означава връщане на държавността, върховенството на закона и правосъдие еднакво за всички, икономика и производство, съдържателно образование, достъпно здравеопазване, достойни доходи. Ние уважаваме всички партии, уважаваме свободния избор на всеки българин, но нека си кажем истината - единствената партия, която може да победи ГЕРБ на тези избори и да сложи началото на промяната в България, е БСП.

Ако искате тази промяна да започне, подкрепете ни на 26-ти май с бюлетина номер 18. Ние не сме идеални, знаем го. Но три години се борим срещу модела на прехода, срещу статуквото и задкулисието. Не успяха да ни купят с постове, не успяха да ни купят с пари. Искаме да продължим и знаем как да подредим държавата. Нека се съберем достойни и честни българи – да не позволяваме да ни разделят и владеят поотделно. Нека заедно, на 26-ти, да си върнем обратно достойнството на народ, който е бил люлка на европейската цивилизация. Да си отвоюваме свободата от политико-олигархичния октопод, който е задушил държавата и семействата ни. Всичко е във вашите ръце. Не се страхувайте, вдигнете глава и вярвайте в себе си - вярвайте, че сте сила. Покажете я на 26 май. Гласувайте за справедливост - сега! Победа!

Препоръчани материали
stanimir_13

Рейтинг : 1706

03.05 2019 в 13:18 8
+ 0
- 1
А другарката Нинова, милата нищо си няма. Гласувайте! DMS Ninova. Или DMS BSP.
Кики

Рейтинг : 1395

02.05 2019 в 01:28 7
+ 1
- 0
Кики
А какви са ББ, Цецка и Плевнелиев, например - ренегати. Нормално е човек се променя, може мирогледът му да се завърти на 180 градуса, но не отново да яхнеш вълната и да поучаваш другите. Това е цинизъм, невероятна дебелащина, в която е потънала цялата държава! Искам тези хора да изчезнат от живота ни, от екраните от вестниците, от цялото обществено пространство. Вече няма патриоти, СДС, реформатори - всички сключиха сделка с дявола. Ако бяхме по-сърцат и умен народ щяхме да бойкотираме изборите, но не сме. Сега накъде ?
d4fr5gth6yg

Рейтинг : -1400

02.05 2019 в 00:14 6
+ 2
- 1
Кики аз също нямам търпение, но докато не се появи алтернатива, за която си струва да се гласува, ще си ги търпя тях. Кръв да повръщам, няма да гласувам за комунистически лайнари като тази мърша долнопробна!
Кики

Рейтинг : 1395

02.05 2019 в 00:05 5
+ 3
- 0
Колко обещания се изсипват преди изборите, а после нищо. Обидно е, че се интересуват от гражданите на България само като електорат. Толкова съм изтощена морално от управлението на ГЕРБ, че бях склонна да гласувам за БСП, но след включването на Станишев и онова момиче-асансьор Цветелина, едва ли. А така искам ББ, Цв.Цв да изчезнат завинаги от живота. Задънена улица.
d4fr5gth6yg

Рейтинг : -1400

01.05 2019 в 22:32 4
+ 2
- 12
Хахаха тази долна гювендия какъв електорат е събрала - същинското бъдеще на България и по-точно централните гробища
Krasimir Chenov

Рейтинг : 838

01.05 2019 в 17:07 3
+ 9
- 20
И бсп-то и лично другарката нинова ни лук яли ни лук мирисали. След лукановата зима и два фалита на държавата , след жан виденовия крах , след тройната коалиция и орешарски който сложи на чело на службите за сигурност делян бекапеевски, другарката в левия ъгъл няма какво да ни каже за собствената си отговорност за бедността на българите! Да знам , тя е права когато съгреши дори!
AnderXale

Рейтинг : 944

01.05 2019 в 16:57 2
+ 4
- 0
Много хубаво говори, но и в БСП ги има много от същите. Само с Иво Христов и Елена Йончева не става. Докато има лица като Гергов, Дъбов и Станишев в партията, едва ли бих гласувал за тях. Да не говорим, че в партийните структури по места е пълно с партийни феодали, които се мислят за незаменими и на моменти са дори по зле от гербаджиите...
svetliosdg

Рейтинг : 1111

01.05 2019 в 15:43 1
+ 1
- 21
Др.Нинова забравя да спомене че в ГЕРБ напуснаха,от морална гледна точка,а не заради законо нарушения!