Нинова: Общото между трите кабинета Борисов е 'Ало, корупция'

Ще доведете държавата до разпад, отговори Тома Биков

OFFNews | 31 януари 2019 в 12:54 | 2375 |1

"Имахме "Ало, Ваньо", "Ало, Кокинов", "Ало, Банов". Общото между трите кабинета на Борисов е "Ало, корупция", заяви Корнелия Нинова в декларация от името на ПГ на "БСП за България".

Тя допълни, че тези случаи показват, че това е модел на управление на правителството и обвини управляващите в разпространение на лъжи.

"Елена Йончева и БСП не са подали нито един сигнал до органите - нито за оградата, нито за Хасково, нито за пътищата?", попита Нинова, цитирайки управляващите. В отговор тя посочи, че на 9 юни 2017 г. от БСП са подали сигнал за оградата ни по границата с Турция до главния прокурор, като делото е образувано и се разследва, а сигнал е подаден и до всички европейски посланици.

Сигнал до главния прокурор от 12 януари 2018 г. е подаден и за случая Хасково "Кумгейт", като за това също е образувано дело и се разследва, допълни Нинова. Подаден е и сигнал до Софийска градска прокуратура за разходване на финансовите средства за ремонт и поддържане на пътната мрежа в България от АПИ, заяви тя. Лидерът на левицата упрекна премиера Борисов в мълчание по аферата с Ларгото: "Няма сини и червени лампи, изведнъж светлините в Министерски съвет изгаснаха", допълни Нинова. 

Тя още нарече развитията от последните дни и обвиненията срещу Йончева за пране на пари пример за опит да се подменят принципите на правовата държава и свободата на мнение с диктатура.

"Каква администрация създаде Бойко Борисов по време на своето 10-годишно управление? Партийните калинки, които са послушни и подписват всякакви документи, безапелационно са на почит и с бонуси. Истинската автентичната, професионално подготвената администрация, която не е съгласна с това, от вчера са схемаджии", заяви тя.

Нинова още обвини Борисов в антиевропейско поведение и заяви, че той пилее европейски пари безстопанствено. "Според Лиляна Павлова на откриването на същото това Ларго там са изразходени 53 млн. европейски пари. ГЕРБ се превръщате в "Граждани за Антиевропейско Развитие на България". България не е получила тези средства, за да се отклоняват в частни джобове, а за развитието на държавата и за благосъстоянието на народа ни", заяви Нинова. 

Лидерът на левицата призова да "дълбока промяна на модела на управление". "Тази промяна изисква много усилие, много смелост от много хора... Тя зависи от всеки от вас, уважаеми българи. Колкото по-рано я поискате, толкова по-рано ще я почувствате в живота си. Ние вярваме, че тя идва скоро", завърши Нинова.

Отговорът

След нея с декларация от името на ГЕРБ излезе депутатът от управляващата партия Тома Биков. Той обвини левицата в сътрудничество с "организирана престъпна група за изнудване".

"Вчера под формата на журналистическо разследване, в кавички, беше представен компромат, подаден на БСП от хора, които са на границата на криминалния контингент. Организирана престъпна група за изнудване на хора в различни държани институции и това ще стане ясно и тогава ще ви питаме - какви ги вършите да се срещате с такива хора?", попита Биков.

Той отново застана зад позицията си, че Йончева не би трябвало да бъде наричана журналист. "Какво разкри г-жа Йончева за българските магистрали? Дотук имаме всичко на всичко един въпрос. Това е нейното велико разкритие, което тя направи - това не е разкритие, това е въпрос", заяви Биков. Той допълни, че парламентът не е място за разследващи журналисти.

Биков още обвини левицата, че с действията си разединява обществото и то само за лични облаги. "БСП са готови да докарат до разпад държавата, само и само Корнелия Нинова да си сбъдне детската мечта и да стане премиер - има цели, които са по-високи от средствата", заяви той.

"Миналата седмица твърдяхте, че прокуратура е бухалка на ГЕРБ, тази седмица твърдите, че ѝ вярвате – ами тя е една и съща. Тя не се е сменила", обърна се още към депутатите от левицата Биков. "Надявам се да излезете и да се излекувате от тази лудост, защото тя е опасна за държавата, не за вас" завърши той сред бурните аплодисменти на управляващите. 

Препоръчани материали
Доктор Га

Рейтинг : -121

31.01 2019 в 12:59 1
+ 0
- 0
Присмял се хърбел на щърбел.