Радев поздрави Зеленский: Ще ви подкрепяме по проевропейския път на Украйна

OFFNews
23 април 2019 в 10:03 | 1302 |2

Държавният глава Румен Радев изпрати поздравителен адрес на Володимир Зеленский по повод победата му на изборите за президент на Украйна, съобщават от "Дондуков" 2.

„Президентските избори от 21 април станаха свидетелство за жизнеспособността на демократичното развитие на Украйна и техните категорични резултати предоставят мандат за решителни действия и реформи, основани на принципите на демокрацията и правовата държава“, посочва в писмото си Румен Радев.

Той допълва, че България ще продължи неизменно да подкрепя проевропейския път на развитие на Украйна.

Българският президент изразява увереност за развитие на традиционното приятелство и ползотворното сътрудничество между двете страни, изградено на основата на историческа, културна и религиозна близост, на споделени ценности и взаимно разбирателство.

„Убеден съм, че многобройната българска общност в Украйна, която е мост между нашите народи, ще продължи и занапред да дава своя принос за развитие и надграждане на българо-украинските отношения“, заявява Румен Радев.

Препоръчани материали
Чичо ви

Рейтинг : 3180

30.05 2019 в 18:32 2
+ 0
- 0
Г-н Президент, на всички е ясно, че има протокол и трябва да изкажете поздравления, но моля Ви - не прекалявайте и не демонстрирайте близост с един палячо, не слизайте долу на неговото ниво, по този начин обиждате и мен! Какъв про-европейски път, каква украйна - тоя си е пионка на коломойски, грабежа продължава, разпада на незалежная - също... Мани, бегай.
Tabadatko

Рейтинг : -232

23.04 2019 в 10:36 1
+ 0
- 10
Какво лицемерие.