Сагата с Коалиция за България: Според АБВ марката никога не е била на БСП

OFFNews 08 април 2019 в 10:37 2544 0

Снимка Архив

"Коалиция за България” не е била никога марка на БСП.

Това заяви заместник-председателят на АБВ Любомира Ганчева по Нова тв. Тя обясни, че това наименование никога не е принадлежало на БСП. 

"Коалиция за България", съставена от АБВ и още 6 политически сили, внесе вчера в ЦИК документите за регистрация за европейските избори. Листата на формацията е оглавена от проф. Боян Дуранкев.

АБВ носи административно-наказателна отговорност за кражба на чужда търговска марка, заявиха пак вчера от БСП. БСП внесе в ЦИК доказателства за собствеността на марката "Коалиция за България". Ще защитаваме праватa си пред съда, всички международни органи и институции, обявиха от пресцентъра на "Позитано" 20. От БСП са категорични, че "ЦИК трябва да се съобрази с изложените аргументи и българското законодателство и не трябва да допуска до регистрация коалиция от партии с наименование Коалиция за България за участие в евровота. 

„Коалиция за България“ притежава всички права и основания за ползването на това име – и в юридически, исторически и морален план, каза днес Ганчева. Правен спор няма, посочи тя и обясни, че патентът за името „Коалиция за България” е от 2016 година, а през 2018 година БСП е направила опит за заявка на търговска марка, въпреки, че официално са се отказали от него преди години.

В този смисъл „Коалиция за България“ няма притеснения, че ЦИК може да откаже регистрацията заради протеста на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!