Цветанов: Официални правителствени представители са зависими от Русия

Теменужка Петкова: Категорично не съм съгласна, за да не кажа, че съм отвратена. Премиерът, аз и вицепремиерът сме защитавали националните интереси

OFFNews 27 юни 2020 в 13:17 9330 9

Официални правителствени представители са зависими от Русия. 

Това заяви бившият втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването „Тази събота“ по bTV и посочи Теменужка Петкова, Томислав Дончев и Бойко Борисов като представилите на кабинета, които могат да отговорят кой е зависим от Руската федерация.

„Имаше ли външна намеса, имаше ли срещи, които да са провеждани извън страната, да се коментират тези енергийни проекти с Русия и това, което се случва с АЕЦ „Белене“, попита Цветанов.

По думите му правителството действа непрозрачно в енергийната сфера.

„Два въпроса – 90% на този газ резервиран ли е от „Газпром“, договорили ли са вече тези договори със Сърбия, Унгария и Словакия, ако е така, как ще изпълним европейските директиви, че трябва да има диверсификация реална и да попитаме с какви средства се изгражда „Турски поток“, защото той се изгражда със заеми“, каза Цветанов.

Последва незабавен отговор на енергийния министър Теменужка Петкова. Пред bTV тя заяви: „Категорично не съм съгласна, за да не кажа, че съм отвратена. Премиерът, аз и вицепремиерът сме защитавали националните интереси. По отношение на „Турски поток“ са спазени всички европейски директиви."

Петкова коментира и преговорите с „Атомстройекспорт“: „Успяхме да отвоюваме от „Атомстройекспорт“ 90 млн. лв., които българският данъкоплатец не плати. В чий интерес работи премиер вицепремиер, министър на енергетиката, в чий."

Цветанов отрече някога да е записвал Бойко Борисов и изрази учудване, че никой не е защитил председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. 

В студиото той потвърди, че започва нов политически проект, който ще бъде учреден до септември и засега няма име. Решено е обаче, че новата формация ще участва в парламентарните избори през пролетта на 2021 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

9

Рабиндранат Тагор

28.06 2020 в 17:16

Браво бе, цвъцко! Най-сетне да ти уври кратуната! А га яде руските кифтета ти беше хубаво, нали?

12270

8

HristoSliven

28.06 2020 в 09:52

Да, човек трябва да е свърх демократ-либераст, за да не оцени, че в България Цвъки е може би най-мразения сред занимаващите се с политика. Не "политик", а индивид който се е наврял в политиката, за да е на софрата с баницата. И наистина се чудя на х'американците (напълно споделям мненията на Стефан@ за връзката...) - не знаят ли, че този техен човек е възприеман като еталон за обратното на острото, както и за очевадна лакомия.

23293

7

Стефан

27.06 2020 в 20:33

На това му казват "кликбайт", и за това клоуните тип цвинокио получават бан във всяка прилична социална мрежа.

23293

6

Стефан

27.06 2020 в 19:48

Не, това са изборите в щатите. Преди 4 години техните демократи също побъркаха световния интернет с истеричните си тролове. Тоя път - и собствената си америка. Те просто работят по шаблон, и наистина вярват, че светът трябва да се интересува от тях. И машинално задействат всичките канали, в това число и такива отходни, като тоя палячо.

20699

5

Новак

27.06 2020 в 19:22

Не мога да преценя това нов фронт срещу Боко ли е или димна завеса на Тиквун преди изборите.
Цвък е достатъчно глупав да си повярва, че може да се намести на мястото на Боко. Има и поддръжката на някои бивши и сегашни герберасти. Има да си връща и на Дончев и някои други фигури. Явно разчита и на подкрепа отвъд океана, но пък посланничката се мляска с Боко, пее весело песни с други позастаряващи каки та не се знае дали ще го огрее.
Но пък като погледна какви типове ни управляват или се мъчат да ни управляват и ми става много мъчно до какво падение сме я докарали.

23293

4

Стефан

27.06 2020 в 15:59

Цвинокио бе, тая есен има избори в Щатите, не у нас. И предизборните истерии на американската Демократическа партия някак май не би трябвало да ни засягат. Сега, разбрахме че са те турили за партийно секретарчЕ на местния им обком, ама не виждам ние какво общо имаме с тая работа. Ний не сме партийци.
Мажду другото - заложили са на куц кон, да си знаят.

9525

3

Iliya Marinov Iliev

27.06 2020 в 15:32

Бащицата освети ли ти 7 те апартамента с асансьори...
Лакей си ти Цветанов!

606

2

order

27.06 2020 в 14:03

Ами къщи, асансьори има....ша залага за партията!!!!!
Нали и герп го правиха със заложени къщички и ква богата партия стана...вече си имат купени цигани, прокурори, даже и международни пазари правят....ееее вече с народни пари и чекмеджета пълнят!!!!!

12121

1

Иван Биков

27.06 2020 в 13:26

Асансьор може да се казва, #hubavoe
 
X

Да помогнем на украинските деца!