Нощна блокада пред Първо районно, докато не освободят Минчо Спасов (видео)

OFFNews 20 юли 2020 в 23:59 8028 1

Блокадата на бул. „Шипченски проход", където се намира столичното Първо РПУ, няма да бъде свалена, докато Минчо Спасов не излезе на свобода.

Това обявиха демонстранти, които остават и към този момент пред сградата на полицейското управление, за да подкрепят задържания.

Бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов беше отведен тази вечер в столичното Първо РПУ.

Изяснява се дали той е съпричастен към спирането на метрото днес, съобщават от пресцентъра на МВР.

"Днес в полицията е получен сигнал, че в 11.50 часа в района на метростанция „Климент Охридски“ трима натиснали бутони за аварийно спиране на мотрисите. Веднага след това избягали. Минути по-късно електрозахранването на станцията е възстановено" - пише още в прессъобщението на МВР.

Пред Първо РПУ бързо се събраха демонстранти в подкрепа на Спасов и адвокати, които поискаха да го защитават - Мая Манолова, Татяна Дончева, Емил Георгиев и още няколко души. Дълго време адвокати не бяха допускани до задържания.

С Минчо Спасов е задържан и още един човек, чиято самоличност все още не е уточнена.

"Две лица, отговарящи на външния вид на тези, които спират електрозахранването на метрото, са задържани и са доведени в РУ. Към момента тяхната съпричастност към извършеното престъпление - хулиганство, се установява. Утре определеният за наблюдаващ прокурор ще прецени има ли извършено престъпление, какво е то и кой е неговият автор. Двете лица са задържани за срок до 24 часа." - съобщи пред БНР Николай Станчев, главен разследващ полицай в СДВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3022

1

Чувек

21.07 2020 в 06:38

Ето това е принципна позиция. Всеки който натисне стоп бутон в метрото е герой и не трябва да му се търси отговорност. Натискайте смело, Мая и Татяна ще ви пазят.
 
X

Да помогнем на украинските деца!