Протест на такситата блокира Орлов мост (снимки)

OFFNews 24 март 2016 в 19:42 9386 13

Снимка БГНЕС

Десетки таксита блокираха Орлов мост в София тази вечер.

Таксиметровите шофьори протестират срещу промени в закона, според които от 1 април всеки водач трябва да притежава лиценз за превозвач.

Към 19.30 часа движението на Орлов мост бе напълно блокирано.

Същевременно от пресцентъра на Столична община обявиха, че протестът на Орлов мост е нерегламентиран.

Автобусите на градския транспорт, идващи от "Младост" към центъра, обръщаха на спирката в началото на Борисовата градина и се връщаха обратно. Пропускаха се единствено линейки.

Малко преди 20 ч. транспортният министър Ивайло Московски пристигна на Орлов мост за среща с протестиращите шофьори.

Московски обеща на протестиращите, че в петък той и парламентарната група на ГЕРБ ще преговарят за отпадането на спорните текстове в закона, за да могат таксиметровите шофьори да работят по регламента, който е валиден към момента:

Поемаме ангажимент още в утрешния ден да се проведат разговори за промените в Закона за автомобилните превози. Аз съм информиран за това, че причината да бъде оттеглен вчера е, че едната от партиите, които подкрепят правителството, не са се съгласили да го подкрепят. Поемам лично ангажимент, че утре ще бъдат проведени преговори, надявам се да ги убедим, ако не - най-вероятно ще рискуваме и ще го внесем без тяхна подкрепа, каза Московски.

Към 20.10 ч. протестът е към края си, блокадата падна и движението на Орлов мост е възстановено.

През октомври миналата година депутатите гласуваха, че таксиметровият превоз вече ще се извършва само след издаден лиценз, като приеха на промени в Закона за автомобилните превози. Така се слага край на практиката регистрирани превозвачи да преотстъпват лиценза си на водачи, които да возят за своя сметка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!