Дин Дзюнхуей грабна титлата на Шампионата на Обединеното кралство

OFFNews 09 декември 2019 в 13:08 7767 0

Снимка worldsnooker.com

Дин Дзюнхуей спечели финала на Шампионата на Обединеното кралство по снукър. Китайският майстор победи Стивън Магуайър с 10:6 фрейма.

Китаецът трябваше да чака 10 години от втория си триумф в надпреварата, като това е общо четвърти и първи мейджър трофей за него от 2011 година насам, когато спечели Мастърс.

Крайният успех на Дзюнхуей е сякаш е напълно справедлив, имайки предвид, че на 1/8-финалите той детронира рекордьора по титли в Йорк Рони О'Съливан, който бе наложил доминация в предходните две издания на надпреварата.

Финалният мач започна отлично за Дин, който дръпна с 4:0, но шотландецът намали пасива си на 5:3 в края на сесията.

Вечерната част от финала също започна добре за Дзюнхуей и той дръпна с 8:4. Магуайър скъси изоставането си на два фрейма, но след това само изгледа страхотната игра на противника си. Като цяло във финала бяха регистрирани седем сенчъри брейка и качеството беше доста високо.

"Всеки път, когато го допусках до масата, той правеше по сто точки. Казах му преди два фрейма, че играем снукър, не дартс", пошегува се след финала Магуайър.

Дин от своя страна изрази радостта си от големия успех, дошъл след слабо представяне в последните два сезона.

"Питах се дали отново мога да спечеля титла и отговорът винаги беше не. Тази седмица обаче бях уверен и играх много добре победих О’Съливан, което ми даде още повече увереност.

Не мога да повярвам, че мога да играя така, това е огромна победа за мен", сподели щастливият Дин, за когото това е 14-та ранкинг титла.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!