Глиги публикува фоторазказ за пътя от София до Киев

Иван Калчев - Глиги 25 юли 2022 в 12:30 5482 6

Архив

Снимка FB/ Иван Калчев - Глиги

Иван Калчев - Глиги

Приятелят на OFFNews Иван Калчев-Глиги, който замина за Украйна, за да се включи към чуждестранния легион за отбрана срещу руските нашественици, публикува фоторазказ за пътуването му от София до Киев, което препечатваме.

Ако пътувате с кола към Одеса, задължително спрете там, където се разклоняват пътищата - наляво през транзитната зона на Молдова, надясно - директно към Одеса (но оттам не може да се мине, мостът са го "разбомбили"). Вие все пак хванете дясното разклонение и след 50 м спрете на селското магазинче. Влезте и си поръчайте кафе на български. Човекът ще Ви отговори също на български, с по-чист говор, отколкото в 2/3 от нашите села. Ако седнете да си изпиете кафето, ще чуете историята и на този край, и личната история на човека - държат магазинчето с жена си, младите работят в Испания. Същото като при нас, но без елемента на оплакване и отчаяние.

Разгледайте снимките. Това, за което писа Дайнов преди няколко дни - какви искаме да бъдем, аз го намерих в Украйна - хората не живеят озъбено и озлобено. Непознатите винаги си говорят на "Вие", независимо от йерархията. Наследеното от соца не са го оставили да се руши и разпада, а си го поддържат. Новото не излъчва кич или комплексарщина, нито има нужда от ремонт, преди да е завършено. Градовете изглеждат по-европейски от нашите. Хората - също.

Фериботът, отсреща е Украйна. Усещането е странно, от една страна - отивам на война, от друга - все едно се връщам вкъщи.

По пътя.

Като на знамето, но с облаци...

Като на знамето, но с облаци...

Между нивите има ветрозащитни пояси. Казват че и у нас някога е имало...

Ново строителство.

Ако не знаете от къде е снимката, на коя европейска столица бихте заложили?

Разбити плочки - нула. Дупки в асфалта - нула.

На излизане от града не е толкова лъскаво, но не е мизерно като в покрайнините на нашите градове.

Тази снимка, ако я бях видял някъде другаде, изобщо не бих предположил, че е на изток от Желязната завеса.

Така се строи наново разрушен мост. Ще е готов преди ТАЗГОДИШНИЯ ремонт на Витиня.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

7

Johnny B Goode

25.07 2022 в 23:07

Бива, евро, бива. Вършат си добре работата модераторите.
Ти и подобните ти - чемодан, вокзал и знаеш къде. Там дето едно време като студент си пил водка в подвала.

210

5

Merc

25.07 2022 в 20:48

Браво Глиги !

Не обръщай внимание на путлерастките тролчета. Те са толкова зле , че вече и медицината не би им помогнала. Освен злоба , личи и словестната им и полова импотентност.
Нооо - Рассея е пътник и Зелените човечета никога повече няма да им се притекът на помощ. Може би санитари , но не и руски войници. И за това им е тъжно и гадно и за това се павят безуспешно на остроумни. Ама за няколко рубли - такова качество на троловете получаваш.
 
X

Да помогнем на украинските деца!